E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
16 Ekim 2017 - 09:14 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile başlaması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE HAFİF GERİLEDİ…

Haftanın son işlem gününde, yükselen tahvil faizlerinin bankacılık hisselerinde satış baskına neden olması ve OHAL durumunun uzatılacağı haberleri BIST 100 Endeksi’nin seansın ilk yarısında düşüş göstermesine neden olmasına karşın ikinci seans sırasında açıklanan ve zayıf seyrini sürdüren ABD Çekirdek enflasyon verisi paralelinde zayıflayan Dolar ile birlikte günü %0,3 yükselişle 106,226 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında yükseldi. Cuma günü ekonomik veri olarak ABD’de Eylül TÜFE verisi takip edildi. Eylül ayında ABD enflasyon beklentilerin altında olarak aylık bazda %0,5, yıllık bazda %1,7; Çekirdek TÜFE ise aylık bazda %0,1, yıllık bazda %1,7 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAKİN GÜNDEM EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Bu hafta ekonomik gündem sakin seyrederken, ABD’den bir heyetin hafta içerisinde Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenmekte. Buna ilişkin haber akışının Dolar/TL ve BIST açısından etkili olacağı kanaatindeyiz. Hafta genelinde ise, iyi bilanço açıklaması beklenen hisselerde fiyatlamaların devam etmesi ve zayıf Dolar’ın gelişen ülke piyasalarındaki yükselişi desteklemesi eşliğinde cazip çarpanlardan işlem görmemiz paralelinde pozitif seyir izleyeceğimiz ve yeniden 110,000’li seviyelerin hedefte olabileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi ile ilgili olarak imzalanan sözleşme değişikliği ile toplam 350 milyon TL tutarında ilave sipariş aldığını ve sözleşme değişikliği kapsamında teslimatlar 2019 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı. (KAP)

OTKAR…Sınırlı Pozitif… Şirket, 16 - 18 Ekim tarihleri arasında Bahreyn'de gerçekleştirilecek Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı'na (BIDEC) ARMA 6x6, URAL ve COBRA olmak üzere üç aracı ile katılacağı belirtildi. (Hürriyet)

ANSGR…Nötr… Şirket Ocak – Eylül 2017 döneminde brüt prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre %1 düşüşle 3,280 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

AVISA…Sınırlı Pozitif… Şirket Ocak – Eylül 2017 döneminde prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre %56 artışla 344,7 milyon TL oldu. (KAP)

KATMR…Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı projesi kapsamında olan araçların temini için 73,4 milyon TL ve 11,4 milyon Euro toplamı tutarında sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Nötr… Motorlu Taşıtlar Vergisi oranlarında değişikliğe gidildi ve yeni vergi düzenlemesinde %40 olarak belirlenen artış oranı 1300 cc altındaki araçlarda %15, daha yüksek motor hacimli araçlarda ise %25 olarak uygulanacağı belirtildi. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 130,675 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 130,000 – 131,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde, ABD Doları zayıf enflasyon verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, zayıf enflasyon verisi ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerileme eşliğinde yükseldi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın zayıf enflasyon verisi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)