E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
13 Eylül 2017 - 09:26 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TL’DEKİ DEĞER KAYBINA BAĞLI OLARAK GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, global piyasalardaki olumlu seyre karşın gecelik swap faizlerindeki düşüşe bağlı olarak TL’deki değer kaybı paralelinde günü %0,3 düşüşle 109,130 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi günü yatayda tamamlarken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAKİN GÜNDEM EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Global hisse piyasaları pozitif risk iştahı ile yükselmeye devam ediyor. ABD’de Başkan Trump vergi reformu için destek arayacağını, Hazine Bakanı Mnuchin ise vergi tasarısını yılsonuna kadar Kongre’den geçeceğini umduğunu söylemesi ABD’de piyasalarında rekor seviyelere yükselişi sağladı. ABD’de hisse piyasalarındaki yükseliş Avrupa ve gelişen ülke piyasalarındaki yükselişi de desteklemekte. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 2017 yılı üçüncü çeyrek öngörülerinin ötesinde performans gösterdiklerini, uluslararası ortaklıklarda Çinli ve Hintli şirketlerle görüştüklerini ve Çin’de havalimanı işletmeciliği düşünebileceklerini söyledi. (Bloomberg HT)

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdürü Murat Kurum, şirket çatısı altındaki yüklenicilerin 14 Eylül'de kampanya başlatacağını ve konut yatırımı yapmak isteyenlere kolaylıklar sağlanacağını söyledi. (Business HT)

MAVI…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı ikinci dönemde geçen çeyreğe göre %10, geçen yılın ikinci çeyreğine göre ise %132 artışla 19 milyon TL net kar açıkladı. Böylece, şirketin 2017 6 aylık karı geçen senenin aynı dönemine göre %95 artarak 36 milyon TL oldu. (KAP)

ECILC…Sınırlı Pozitif… Şirket, %47 pay sahibi olduğu iş ortaklığı Eczacıbaşı-Schwarzkopf'daki toplam 1,2 milyon TL nominal bedelli paylarının, 2,9 milyon Euro bedel ile Henkel'e satılmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

LOGO…Sınırlı Pozitif… Şirket, 11 Eylül 2017 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, 8 milyon TL sermayeli, paylarının tamamı şirkete ait olacak Logo Kobi Dijital Hizmetler A.Ş. unvanlı şirketin kurulması için karar alındığını ve kuruluş işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. (KAP)

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç edilmek üzere Teotrade, Orcom-Trading ve Trammo firmalarından sırasıyla 5,000 ton NP 10.20, 4,000 ton CAN ve 20,000 ton CAN gübresi siparişi aldığını ve toplam tutarın 4,83 milyon USD olduğunu açıkladı. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Ersin Serbes, üçüncü çeyrekte ciro artışının hızlanacağını, 2017 yılı hedeflerini yakalayacaklarını, projeksiyonlarını yurtdışına çevirdiklerini Hindistan, Pakistan ve Sri Lanka gibi pazarlar için görüştüklerini dile getirdi. (Bloomberg HT)
Bankacılık Sektörü…Nötr… TCMB verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yılın sonunda %14,53 düzeyinde bulunan ortalama ticari kredi faiz oranı %15,7 seviyesine, konut kredisi faiz oranı %11,4'ten %12,9'a, taşıt kredisi faiz oranı %13,3'ten %16,3'e ve ihtiyaç kredisi faiz oranı ise %16,1'den %18,3'e yükseldi (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 düşüşle 135,350 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 134,500 – 136,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans gösterirken, Türk Lirası global seyre eşlik etti. Bunun yanında, gecelik swap faizlerindeki düşüş ile birlikte Türk Lirası diğer gelişen ülke para birimlerine kıyasla daha negatif ayrıştı. Eylül vadeli kontrata göre, Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,9 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler yaptırımlarına karşı nükleer planlarını hızlandıracağı tehdidinde bulunmasının ardından hafif yükseldi. Ekim vadeli kontrata göre, Altın günü ABD Doları karşısında %0,6 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası üyesi Constancio’nun, enflasyon hedefinin tutturulacağını açıklamasının ardından pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli kontrata göre, Euro günü ABD Doları karşısında %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)