E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
28 Ağustos 2017 - 09:22 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YELLEN’IN GELİŞEN ÜLKE PİYASALARI POZİTİF AÇIKLAMALARI İLE BİRLİKTE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, global hisse piyasalarındaki pozitif seyir ile birlikte yükselişle başladı ve piyasaların FED Başkanı Yellen’ın Jackson Hole’da para politikasına değinmemesini güvercin olarak algılaması ve paralelinde ABD Doları’nın global bazda değer kaybetmesi eşliğinde yükselişini sürdürdü ve günü %0,6 yükselişle 109,755 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BAYRAM TATİLİ HAFTASINDA DÜŞÜK İŞLEM HACİMLİ YATAY SEYİR…

Gelişen ülke piyasaları için Jackson Hole’da olası parasal sıkılaşma açıklamaları riski gemiş durumda. Eylül ayındaki FED toplantısında parasal sıkılaşma konusunda bir aksiyon alınmayacağı beklentimiz paralelinde gelişen ülke piyasalarının pozitif olmaya devam edeceğini düşünmekteyiz. Bu hafta piyasalar, Salı yurtiçinde Temmuz ayı ticaret açığı, Çarşamba ABD’de 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi ile ADP, Perşembe Euro bölgesi Ağustos ayı enflasyon ve Cuma ise ABD’de tarım dışı istihdam ile ücret artışı verilerini takip edecek. Hatırlatmakta fayda var, Türkiye’de hisse piyasası, bayram nedeniyle Salı ve Cuma günleri bütün gün, Perşembe günü ise öğleden sonra yarım gün boyunca kapalı olacak. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket, VIP hizmetlerde kullanılmak üzere 1 adet ACJ318 tipi uçak satın alınmasına karar verildiğini bildirdi. Ayrıca, bu yıl toplam 69 milyon yolcu ile %77-78 doluluk oranı ve 10,3-10,5 milyar USD gelir ile %21-23 bandında FAVKÖK marjı hedefledikleri belirtildi. (KAP)

SAHOL…Nötr… Şirket, Almanya'da kurulu E.ON SE ile %50'şer pay sahibi olduğu Enerjisa Enerji A.Ş., bünyesinde bulunan enerji üretim, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış faaliyetlerinde bulunan şirketlerini kısmi bölünme yoluyla yeni kurulan Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş. bünyesine taşındığını belirtti. (KAP)

EKGYO…Sınırlı Pozitif/HLGYO…Nötr… Şirket, İzmir Konak 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin sözleşmesinin Teknik Yapı ve Halk GYO Ortaklığı ile 25.08.2017 tarihinde imzalandığını ve şirket payının 585,2 milyon TL olduğunu açıkladı. (KAP)

TTKOM…Nötr… 4,75 milyar USD borcu bulunan ve bir süredir bu borcunu ödeyemeyen Oger Telekom'un sahip olduğu Türk Telekom hisselerinin Saudi Telecom'a geçebileceği belirtildi. (Habertürk)

ULKER…Nötr… Yıldız Holding CFO’su Mustafa Tercan, Ülker’in Kasım ayında 3 yıl vadeli 550 milyon USD’lik sendikasyonun refinansmanı için görüşmeler yaptığını ve yaklaşık 400 milyon USD düzeyinde alınacak olan kredinin, United Biscuits’in Suudi Arabistan’daki IBC iştirakini, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ürün satış haklarının satın alınması için kullanılacağını söyledi. (Business HT)

PETKM…Sınırlı Negatif… Şirket, Vergi Dairesi tarafından, 2014 yılında PyGas kullanımına ilişkin olarak 66 milyon TL Özel Tüketim Vergisi ve 99 milyon TL vergi ziyaı cezasının şirkete tebliğ edildiğini bildirdi. (KAP)

KATMR…Nötr… Şirket, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile 12,6 milyon TL tutarında Akaryakıt tankeri alımına dönük sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,6 yükselişle 135,375 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 134,500 – 136,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde ABD Doları Yellen’ın Jackson Hole’da yaptığı güvercin konuşması sonrasında gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf görüntü sergilerken, Türk Lirası global seyre eşlik etti. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %1,29 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın son işlem günüde altın Yellen ve Draghi’nin Jackson Hole’daki konuşmasında para politikası konusunda yorum vermekten kaçınması sonrasında zayıf Dolar eşliğinde 1290 seviyesi üzerini test etti ve günü ABD Doları karşısında %0,37 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Yellen’ın güvercin konuşması ve dayanıklı mal siparişlerinin beklentilerin üzerinde azalış göstermesi ile birlikte Euro karşısında değer kaybetti. Euro günü ABD Doları karşısında %1,06 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)