E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
23 Haziran 2017 - 09:33 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün sakin global gündem eşliğinde bayramdan önce son işlem gününde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ İLK KEZ 100,000 SEVİYESİ ÜZERİNDE KAPATTI…

BIST 100 Endeksi dün gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş ve ABD Doları’ndaki düşüş eşliğinde günü rekor seviyeden %0,7 yükselişle 100,072 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif yükselişte. Bugün yurt içinde Haziran ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri izlenilecek. Sanayi üretiminin öncü göstergelerinden olan kapasite kullanım oranı büyüme için önem arz etmekte. Son iki aydır yükselişte olan kapasite kullanım oranı, ikinci çeyreğin son ayında da yüksek gelmesi halinde Haziran sanayi üretiminde yükselişin devam ettiğini görebiliriz. BIST 100 Endeksi’nin bugün sakin global gündem eşliğinde bayramdan önce son işlem gününde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hindistan, Çin ve ABD’nin de aralarında olduğu pazarlarda yatırım olasılıkları üzerinde çalıştıklarını, ABD’de büyüyen bazı havayolu şirketlerini takip ettiklerini ve iflas başvurusunda bulunan Alitalia SpA’yı da değerlendirdiklerini fakat bu şirketin Türk Hava Yolları’nın zaten yeterli şekilde varlık gösterdiği pazarlarda faaliyette bulunduğunu belirtti. (Business HT)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile helikopter platformları yurt içi ihtiyacına yönelik olarak toplam tutarı 11,5 milyon TL ve 12,3 milyon USD olan sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

BIMAS…Nötr… Şirket, mağazalarında satışta bulunan özellikle pirinç ve bakliyat ürünleri olmak üzere çeşitli gıda maddelerinin tedarik ve paketlemesini sağlayacak %100 bağlı ortaklığı konumunda ve 5 milyon TL sermayeli bir şirketin kurulmasına karar verildiğini açıkladı. (KAP)

YKBNK…Nötr… Şirket, tasfiye hesaplarında izlenen ve toplam değeri 546 milyon TL olan tahsili gecikmiş alacağın toplam 27,1 milyon TL bedelle satılmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)
ARCLK…Nötr… Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, şirketin BB+ olan yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi notlarını ile AA (tur) olan uzun vadeli ulusal kredi notunu teyit ettiğini ve notların görünümünü durağan olduğunu açıkladı. (KAP)

EKGYO…Nötr… Şirketin 22.06.2017 tarihinde gerçekleştirdiği Muhtelif Arsa ve Ticari Üniteler ihalesinde, satışa sunulan 10 adet arsa ve 21 adet ticari üniteden, 2 adet arsaya teklif geldiğini ve ihalede teklif gelen 2 adet arsanın satış bedelleri toplamının 11.4 milyon TL den 15.6 milyon TL'ye yükseldiğini bildirdi.(KAP)

NETAS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti ile, muhtelif iletişim cihazlarının temin ve teslim edilmesi ve ilgili teknolojinin transferi konularında, iki yıl süreli, 19.5 milyon USD tutarında bir sözleşme imzaladığını açıkladı. Ayrıca 2017 yılsonu satış beklentilerinin 9 milyar TL’den 15 milyar TL’ye yükseldiğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 yükselişle 123,375 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 123,000 – 124,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası pozitif ayrışan gelişen ülke para birimlerinin başında geliyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,60 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Yeni haftada Fed üyelerinin gerçekleştirdiği konuşmalarda, üyelerin ABD ekonomisine ilişkin güven veren ve faiz artışını destekleyen ifadeleri paralelinde değer kazanan ABD Doları altında zayıf seyrin görülmesinde etkili oldu. Dün ABD Doları’ndaki duraksamayı yükseliş fırsatı olarak değerlendirmeyi çalışan altında sınırlı yükseliş görüldü. Altın günü Dolar karşısında %0,32 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta başından bu yana global bazda değer kazanan ABD Doları dün değer kazanma eğiliminde hız keserken, G10 para birimlerinin birçoğu dolar karşısında karışık bir görünüm sergiledi. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek, günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)