E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
03 Nisan 2017 - 09:26 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da piyasanın genel olarak yatay seyretmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ HAFİF DÜŞÜŞLE TAMAMLADI…

BIST 100 Endeksi, ayın ve haftanın son gününde beklentilerin üzerinde gelen Türkiye 4. çeyrek GSMH büyüme verisi sonrasında genelde yatayda hareket etse de günü %0,4’lük düşüşle 88,947 seviyesinden tamamladı. BIST 100 Endeksi haftayı %1,0’lik düşüşle tamamladı. Cuma günü Türkiye 4. çeyrek büyüme verisi %3,5 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve böylece 2016 yılı tüm yıl GSMH büyümesi %2,9 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GÜNDEM SAAT 10:00 TÜRKİYE MART AYI ENFLASYONU…

Sabah itibariyle Asya piyasaları hafif yükseliş eğiliminde. Bugün piyasanın yakından izleyeceği veri ise Türkiye Mart ayı enflasyon verisi olacak. Enflasyonun aylık bazda %0,63 ve yıllık bazda %10,70 açıklanması beklenmektedir. Dikkat çeken nokta ise, geçen aydaki %1,26’lık artışa karşın bu ay, ÜFE tarafında değer kaybeden döviz sepeti eşliğinde eksi bir değer de görebiliriz. Piyasanın genel olarak yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Otomotiv Sektörü…Pozitif… OİB mart ayı verilerine göre mal grupları bazında Binek Otomobil ihracatı %85 artışla 1,2 milyar USD olurken, Otomotiv Yan Sanayi ihracatı %8 artışla 875 milyon USD, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı 444 milyon USD ve Otobüs-Minibüs-Midibüs %22 artışla 152 milyon USD olarak gerçekleşti. (Bloomberg HT)

Dış Ticaret Verileri…Pozitif… Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat, %13,68 artarak 14,5 milyar USD’ye ve ithalat %7 artarak 19 milyar USD’ye yükseldi. Dış ticaret açığı ise, %10,02 azalarak 4,5 milyar USD olarak gerçekleşti. (Bloomberg HT)

ULKER…Sınırlı Negatif… Şirket, reklam kampanyası çerçevesinde dijital mecradaki iletişimleri içinden seçilen bazı görüntü ve mesajlara metin ve görseller eklenerek kampanyanın özü ile uzaktan yakından bağlantısı olmayan noktalara çekildiğini ve markalarına yönelik mesnetsiz iddialar ortaya atıldığını açıkladı. Şirket, aleyhine yürütülen bu mesnetsiz iddialara karşı her türlü hukuki sürecin, yürütülmekte olduğunu ve bu hususta ihmal ve/veya kastı olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. (KAP)

ENKAI…Nötr… Şirket, 4,2 milyar TL olan mevcut sermayesini %9,5 oranında bedelsiz artırarak 4,6 milyar TL’ye çıkarma kararı alığını bildirdi. (KAP)

MRDIN…Nötr… Şirket, 2014 yılı Ekim ayında pazar koşulları göz önünde bulundurularak durdurulmasına karar verilen 1 nolu klinker üretim hattının, 2017 yılı içerisinde iç ve dış pazar koşulları yakından takip edilerek ihtiyaç halinde yeniden devreye alınmasına karar verildiğini açıkladı. (KAP)

MERIT…Nötr… Şirket, 2,5 milyon TL olan mevcut sermayesini bedelli olarak artırarak 31,9 milyon TL’ye çıkarma kararı aldığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,5 düşüşle 108,600 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 108,0 - 109,0 bandında yatay hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası dünü dolar karşısında %0,47 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinin ABD ekonomisine ilişkin ılımlı söylemleri ve 2017 yılının geri kalanına ilişkin iki adet faiz artışı beklentilerini korumaları dünya genelinde ABD Doları’nın değer kazanmasında etkili oldu. Haftalık bazda değerlendirildiğinde altın haftayı Dolar karşısında %0,59 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü dolar tüm gelişmiş ülke para birimleri bir çoğu karşısında değer kazanırken, euro da söz konusu harekete eşlik ederek günü dolar karşısında %0,21 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)