E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
24 Mart 2017 - 09:27 borsagundem.com

Sakin veri takvimi etkisiyle Borsa İstanbul'da yatay seyir bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL NÖTR SEYİR EŞLİĞİNDE YATAY HAREKET ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün global piyasaların yakından izlediği ABD’de Trump’ın Obama dönemindeki sağlık reformundaki değişikliklerin ABD Meclisi’nde oylaması öncesinde beklendiği şekilde yatay hareket ederek günü yüzde 0,1 düşüşle 89,764 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHI İLE YATAY SEYİR…

ABD Meclisi’nde geçememe riski nedeniyle sağlık hizmetleri tasarısı oylamasının ertelenmesi sonrasında global piyasalar yatay seyretmekte. Sözkonusu erteleme ile ABD Doları global bazda değer kazanırken TL hafif değer kaybetti. BIST 100 Endeksi açısından bugün yurtiçi ve yurtdışı önemli bir gündem olmaması nedeniyle dünkü yatay seyrin devamını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Yabancı İşlemleri… Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta, net 44 milyon USD’lik hisse senedi ve 9,6 milyon USD’lik DİBS alımı ile 76,7 milyon USD’lik Özel Sektör Tahvil ve Bonosu satışı gerçekleştirdi. (TCMB)

Otomotiv Sektörü…Pozitif… Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, bu yıl araç üretimin %11 artarak 1,65 milyon adedin üzerine çıkacağını, ihracatın ise %18 artışla 1,35 milyon adedi aşacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Bununla beraber, otomotiv pazarının ise %11 daralmasını öngördüklerini belirtti. (Dünya Gazetesi)

SISE…Nötr… Şirket, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in, uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi derece notunu Ba1 ve görünümünü ise "Durağan" olarak teyit ettiğini açıkladı. (KAP)

KATMR…Sınırlı Pozitif… Şirket, Güvenlik Kuvvetleri’ne teslim edilmek üzere 6,2 milyon USD tutarında Zırhlandırılmış Araç siparişi aldığını ve teslimatın 2017 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini bildirdi. (KAP)

GARAN…Nötr… Şirket, takipteki krediler portföyünde yer alan 109,7 milyon TL olan tahsili gecikmiş alacaklarını, 9 milyon TL'ye Sümer Varlık Yönetim A.Ş.'ye sattığını açıkladı. (KAP)

KARSN…Nötr… Şirket, paylarının %17,53'üne sahip olduğu iştiraki Maas Global OY'un 5 milyon Euro tutarındaki Hisse Opsiyonu Programı'na her halükarda 1 milyon Euro’yu geçmeyecek şekilde katılım taahhüdünde bulunma kararı aldığını açıklamıştı. Bunun üzerine, şirket, Hisse Opsiyon Programı'na katılım taahhüdü olan 1 milyon Euro tutarın dörtte birine tekabül eden 250,000 Euro tutarın ödemesini, 23.03.2017 tarihi itibariyle gerçekleştirdiğini açıkladı. Geri kalan ödeme yapıldığı zaman gerekli açıklama yapılacaktır. (KAP)

BIMAS…Nötr… Şirket, 09 Haziran ve 10 Kasım 2017 tarihlerinde iki taksit olmak üzere toplamda 1,19 TL net kar payı ödeyeceğini açıkladı. (KAP)

TKFEN…Nötr… Şirket, 31 Mart 2017 tarihinde pay başına 0,26085 TL net kar payı ödeyeceğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,1 düşüşle 109,650 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, güne global nötr risk iştahı eşliğinde gün içerisinde 109,5-110,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, dün Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,44 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın genelinde Altın fiyatları, FED’e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları’ndan pozitif etkilendi. Dün oylamanın ertelenmesi sonrasında altın bu hafta görülen kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın genelinde Fransa’da Euro Bölgesi karşıtı Le Pen’in taban kaybettiği ve seçimlerin bağımsız adayı Macron’un öne geçtiği haberleri ile güçlü başlayan EURUSD paritesi, Trump belirsizliğinin etkisiyle dünya genelinde zayıf seyir izleyen dolar paralelinde yükselişini sürdürdü. Dün söz konusu yükselişlerin ardından oylamanın ertelenmiş olmasının da etkisiyle kar satışlarının görüldüğü EURUSD paritesi günü 1,0767 seviyesinden tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)