E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılması bekleniyor---

BİST'te yatay açılması bekleniyor

BİST'te yatay açılması bekleniyor
31 Ağustos 2017 - 08:52 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yarım gün olmasına bağlı olarak düşük işlem hacmi ile birlikte yatayda açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL PİYASALARDAKİ AZALAN RİSK İŞTAHINA RAĞMEN YATAYDA KALDI…

BIST 100 Endeksi Salı günü, Kuzey Kore’nin Japonya anakarasının üzerinden geçen füze denemesinin ardından global hisse piyasalarındaki azalan risk iştahı paralelinde düşüşle başlamasına karşın, seans kapanışına doğru gelen alımlarla birlikte günü %0,1 yükselişle 110,423 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında yükseldi. Ayrıca, Salı günü ekonomik veri olarak yurtiçinde Temmuz ayı cari açığı takip edildi. Temmuz ayında cari açık beklentilere paralel olarak 8,84 milyar USD olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BAYRAM TATİLİ ÖNCESİNDE YATAY SEYİR…

Bugün yurtiçinde Ağustos ayı imalat PMI, yurtdışında ise Euro bölgesi Ağustos ayı enflasyon verisi takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, Ağustos ayında enflasyonun yıllık bazda %1,4 artış göstermesi beklenmekte. Bizim beklentimiz ise, Euro bölgesinde enflasyonun hala Avrupa Merkez Bankası’nın %2’lik hedefi altında olmasına karşın, Euro/Dolar paritesindeki yükselişin Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alımını azaltacağı beklentisiyle bir süre daha devam edeceği ve bunun da BİST’deki yükselişi destekleyeceği yönünde. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yarım gün olmasına bağlı olarak düşük işlem hacmi ile birlikte yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

HALKB…Nötr… Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından 2012-2014 yıllarına ilişkin tüketici kredilerinin KKDF kesintisi yönünden incelenmesi sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarına istinaden, şirket adına 13,8 milyon TL tutarında KKDF kesintisi ve 16,3 milyon TL tutarında cezai faiz olmak üzere toplam 30,1 milyon TL tutarında 11.09.2017 ve 23.09.2017 vadeli tahakkuk fişleri düzenlendiğini açıklandı. (KAP)

AKBNK…Nötr… MNG Kargo’nun tamamının, Turkven’in danışmanlığını yaptığı kurumsal yatırımcılar ve ortakları tarafından satın alınması işleminin sonuçlandığı ve işlemin finansmanının şirket tarafından sağlandığı belirtildi. (Bloomberg HT)

LKMNH…Sınırlı Pozitif… Şirket, Yönetim Kurulu'nun 29.08.2017 tarihli toplantısında, 2014 yılı olağan genel kurul toplantısında onaylanan hisse geri alım programının 28.02.2018 (dahil) tarihine kadar uzatılmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

Hayvancılık Sektörü… Tüketici Fiyat Endeksi madde sepetinde yer alan ortalama fiyatlara göre, Temmuz 2016-Temmuz 2017 döneminde tavuk etinin kilogram fiyatı %20,5 artarak 8,3 TL’den 10 TL’ye çıktı. Aynı dönemde koyun eti kilogram fiyatı %28,14'lük yükselişle 43,65 TL’ye çıkarken, dana eti kilogram fiyatı da %15.07 artarak 43.77 TL oldu. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü yatay hareketle 135,875 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 135,000 – 136,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları beklentilerden kuvvetli gelen GSMH büyümesi ve ADP verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü görüntü sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,08 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Kuzey Kore’nin balistik füze saldırısının piyasalardaki etkisinin hafiflemesi ile birlikte dün güvenli liman niteliğindeki finansal enstrümanlarda yatay hareket görüldü. Altın günü ABD Doları karşısında %0,02 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın beklentileri karşılayan büyüme verisi ve istihdam piyasasındaki güçlenmenin devam ettiğini gösteren ADP verisi eşliğinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro da global seyre iştirak etti. Euro günü ABD Doları karşısında %0,06 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)