E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
02 Nisan 2018 - 08:42 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay bir açılış yapması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ POZİTİF KAPATTI…

Yüksek gelen büyüme rakamları ve yakın gelecekte açıklanacak teşvik programlarının etkisi aynı zamanda tahvil faizlerinde görülen geri çekilme ve TL’de değer kazanımları ile birlikte, günü %0.60 primli açan BIST 100 endeksi, kapanışa doğru gelen satışlara rağmen günü %0,07 yükselişle, 114.930 puandan kapatabildi. Bankacılık endeksi %0,03, sınai endeksi %0,17 artış gösterdi. Özellikle yurtdışı gündemde Trump’ın Suriye’den hızlı bir şekilde çıkabiliriz açıklaması önemli ve olumlu bir gelişme olarak piyasalara yansıdı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD VERİLERİ BEKLENİYOR…

Cuma günü Paskalya tatili nedeniyle kapalı olan ABD ve Avrupa borsaları ile birlikte volatilite oldukça zayıftı. Bu hafta ise, ABD’den gelecek veriler, hareketliliğin artmasına neden olacaktır. Haftaya özellikle ISM imalat verisi ile birlikte önemli bir başlangıç yapabiliriz. Cuma günü gelecek Tarım dışı istihdam ve ücretler datası da kritik öneme sahip olacak. Geçtiğimiz hafta kapanış günü gelen tek veri ise, yurtiçinde açıklanan dış ticaret rakamlarıydı. İhracat Şubat ayında %9 artarak, 13.18 Milyar Dolar olarak açıklanırken, ithalat %19.7 artışla 18.94 milyar dolar olarak piyasalara yansıdı. Böylece Şubat ayında dış ticaret açığı %54,2 artarak 5.76 milyar dolar olarak piyasa beklentilerine oldukça yakın açıklandı. En çok ihracat yapılan ülke yine Almanya olurken, İthalatta ilk sırayı yeniden Çin aldı. Ayrıca Avrupa’ya yapılan ihracat %23.8 arttı. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise 2017 Şubat ayında %76,4 iken, 2018 Şubat ayında %69,6'ya düştü. Ayrıca hazineden gelen açıklamada Türkiye’nin kamu net borç stoku 2017 yılı itibariyle 453.2 milyar Dolar olarak açıklandı. Hazine iç borçlanma miktarlarını da açıkladı. Mayıs ayında 4 milyar liralık iç borç servisi oranı planlayan hazine 4.4 milyar TL iç borçlanma yapacak. Bir yandan ise, gözler yeniden jeopolitik risklere dair gelişmelerdeydi. Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa CB. Macron arasındaki Suriye konundaki açıklamalar piyasalar tarafından takip edildi. Bugün ise Paskalya tatilinin devamında bazı ülkerde veri akışı olmayacak ancak ABD’den gelecek verilerin etkili olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle ISM imalat datası piyasa oyuncularının radarında olabilir. Son dönemde ciddi bir artış gösterek 60.8’e kadar çıkan datanın bu dönem 60.0 olarak açıklanması bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir veri büyümeye dair beklentileri olumlu etkileyerek dolarda değerlenme yaratabilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izliyor. ABD vadeli piyasaları da hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay bir açılış yapmasını ve gün içerisinde endeksin Dünya endekslerine paralel hareket etmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Sınırlı Pozitif…Fitch, Turkcell'in BBB- olan notunu teyit ederken, görünümünü negatiften durağana yükseltti.

TKFEN…Pozitif…Tekfen yönetim kurulunun 4 Nisan'da 1 TL nominal değerli pay başına 0,534191 TL net temettü ödeme teklifi Genel Kurul'da kabul edildi. (KAP)

GARAN…Pozitif…Banka yönetim kurulunun 24 Nisan'da 1 TL nominal değerli pay başına 0,3541667 net temettü ödeme teklifi Genel Kurul'da kabul edildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,02 yükselişle 140.450 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 139.500-141.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,19 düşüşle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Spot Altın, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Paskalya tatili nedeniyle işleme kapalıydı. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.20 yükselişle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,17 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düişüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)