E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
26 Ocak 2018 - 09:01 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ HAFİF KAR REALİZASYONLARI İLE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi dün, güne karışık seyirle başlayıp sonrasında 120,000 seviyesinin üzerini görmesine karşın hafta başından beri gösterdiği hızlı yükselişinin ardından gelen hafif kar realizasyonları eşliğinde günü %0,9 düşüşle 118,604 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi günü yatayda tamamlarken, BIST Sanayi Endeksi %1,1 oranında geriledi. Ayrıca dün yurtiçinde imalat güveni ve kapasite kullanım oranı, Euro bölgesinde ise Avrupa Merkez Bankası toplantısı takip edildi. Yurtiçinde kapasite kullanım oranı Ocak ayında geçen aya göre hafif gerileyerek %78,2 olarak gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası ise, %0,00 olan politika faizi ve aylık 30 milyar Euro olan tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 16:30 ABD 2017 YILI DÖRDÜNCÜ ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ...

Dün yaşanan kar realizasyonlarına rağmen kısa vadeli yükseliş trendini bozacak bir durum olmadığını düşünmekle birlikte BIST 100 Endeksi için olumlu görüşümüzü korumaktayız. Tahvil piyasalarından sermaye çıkışı devam ederken, global hisse piyasalarının yükselişini sürdüreceğini ve global pozitif risk iştahının ise endeksteki yükselişi destekleyeceğini düşünmekteyiz. Haftanın son işlem gününe geldiğimizde ise, yurtiçinde veri akışı sakin seyrederken, ABD’de 2017 yılı dördüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre beklenti, ABD ekonomisinin yılın dördüncü çeyreğinde %3,0 büyümesi yönünde. Biz ABD ekonomisinin 2017 yılını güçlü tamamlayacağını ve 2018 yılında da vergilerin düşürülmesi paralelinde şirketlerin harcanabilir gelirlerin artması, eşliğinde yatırımları artırmasını ve şirket karlarının artmasının da ücret artışı sağlayarak hane halkının kişisel gelirlerini artırıp tüketimi desteklemesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

CLEBI…Sınırlı Negatif… Şirket, Hindistan’da açılan kargo terminali ihalesinin şirket lehine sonuçlanmadığını açıkladı. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO’su Ersin Serbes, 2018’deki stratejilerinin gelişmekte olan ülkelerde büyümek, Afrika’da yaygınlaşmak ve Uzak Asya pazarlarına giriş yapmak olduğunu söyledi.

ALGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2017’de yapılan yıllık kira sözleşmeleri tutarının KDV hariç yaklaşık 25 milyon TL olduğunu bildirdi. (KAP)

TRCAS…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO’su Batu Aksoy, Shell&Turcas Petrol’de verimliliğe yatırım yaptıklarını, tahminen 2017’yi 20 milyar TL civarında bir ciro ile kapatacaklarını, pazar liderliğini koruduklarını ve kârlı ve sağlıklı büyümeye odaklandıklarını söyledi. Ek olarak, gelişen enerji teknolojileri, depolama teknolojileri gibi konularda arayışlarının sürdüğünü ve bir başka büyüme alanı olan konvansiyonel olmayan, niş ve değerli metallere dayalı maden yatırımlarını da incelediklerini belirtti. (Dünya)

Savunma Sanayi Sektörü…Sınırlı Pozitif… Savunma sanayi sektöründe, KOBİ'lerin iş bağlantılarının güçlendirilmesi, yurt dışına açılma olanaklarının artırılması için yeni bir organizasyon hayata geçirildiğini ve organizasyonun, ana sanayi üreticilerinin, KOBİ seviyesinde tedarik zinciri bağlantılarını en kısa sürede sağlayabilen etkin bir platform olmasının hedeflendiği bildirildi. Ayrıca, etkinlik için Aselsan, FNSS, Havelsan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Roketsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin yanı sıra Airbus, BAE Systems, Boeing gibi kurumların da temsilcilerine davette bulunulduğu belirtildi. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 düşüşle 147,025 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 146,250 – 148,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, Dolar’ın gücüne ilişkin yapılan açıklamalar eşliğinde gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, global pozitif risk iştahının devam etmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak geriledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, Dolar’ın gücüne ilişkin yapılan açıklamalar eşliğinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, yükselişini durdurdu. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,9 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)