E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
15 Aralık 2017 - 08:57 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin yatay/hafif alıcılı açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED VE TCMB SONRASI YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, TCMB beklentilerin altında faiz artırım kararı nedeniyle dalgalı seyir izlemesine karşın, FED’in faiz projeksiyonlarında değişime gitmeyerek beklentilere paralel hareket etmesi ve enflasyon konusunda güvercin açıklamaları eşliğinde günü %1,4 yükselişle 109,666 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,0, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi. Ayrıca dün TCMB ve Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantıları takip edildi. TCMB geç likidite penceresi borç verme faizini piyasa beklentilerinin altında olarak 50 baz puan artırarak %12,25’ten %12,75 seviyesine yükseltirken, enflasyonda kalıcı iyileşme olana kadar sıkı duruşun sürdürüleceğini belirtti. Avrupa Merkez Bankası ise, faiz oranlarında beklentilere paralel olarak değişikliğe gitmedi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
HAFTASONU ÖNCESİNDE YATAY/HAFİF ALICILI SEYİR…

TL’deki değer kayıplarına karşın endeksteki yükseliş devam ediyor. Piyasaları hayal kırıklığına uğratan faiz artırımı olmasına karşın TL’deki değer kaybından faydalanacak şirketlerin çoğunlukta olması ve mevcut durumda gelişen ülkelere göre iskontosu yüksek ve relatif olarak kötü performans gösteren bankacılık hisseleri, endeksteki yükselişi destekliyor. Ek olarak, FED’in de faiz artırım tahminlerinde değişiklik yapmaması gelişen ülke piyasalarını rahatlatmış görünüyor. Bu paralelde, önümüzdeki günlerde endeksin daha önceden gördüğü zirve seviyeleri test etmesi beklenebilir. Bugüne geldiğimizde ise global gündem sakin seyrediyor. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin yatay/hafif alıcılı açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Moody’s’in, şirketin not görünümünü negatiften durağana yükselttiği, kredi notunu ise BA3 olarak teyit ettiği belirtildi. (Bloomberg HT)

TCELL…Nötr… Şirket, bugün (15.12.2017) ödeyeceği temettüsünün son taksitini ödeyecek. Şirket 1 TL nominal değerli pay için net 0.3863637 TL ödeme yapacak.

SAHOL…Nötr… Şirket Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, sigorta sektörünü stratejik büyüme alanı olarak gördüklerini ve Avivasa’nın performansının olumlu ilerlediğini söyledi. (Bloomberg HT)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, su üstü ve alçak irtifa hava arama radarını şirket ile birlikte %100 milli imkanlarla üreteceklerini söyledi. (Business HT)

TRKCM…Nötr… Rekabet Kurumu, “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem Ve Kararlar İle Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik”in 5. Maddesine göre 17,5 milyon TL idari para cezası verdi. (Rekabet kurumu)

CIMSA…Sınırlı Pozitif… Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre şirket, dış ticaret sermaye şirketleri listesine eklendi. Bu kapsamda şirketin, KDV ödemeksizin temin ettiği malları kullanarak ürettiği malların satışından doğan KDV’nin iadesinin yapılacağı belirtildi. (Business HT)

CRFSA…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Hakan Ergin, 2018 yılında e-ticarette daha iyi olacaklarını, satın alma konusuna açık olduklarını ve iyi bir fırsat çıkarsa değerlendirebileceklerini söyledi. (Business HT)

DGKLB…Nötr… Şirket, basında yer alan şirketin Afrika'ya yatırım yapacağına dair yapılan haberlerin şirket ile ilgili olmadığını ve söz konusu haberin Doğanlar Yatırım Holding A.Ş. ile ilgili olduğunu açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,3 yükselişle 135,925 seviyesinden tamamladı.

Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 135,250 – 136,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası TCMB’nin piyasa beklentilerinin altında faiz artırımı yapması paralelinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,8 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın büyüme konusunda iyimser ancak enflasyon konusunda muhafazakar olması ve paralelinde Avrupa Merkez Bankası’nın genişlemeci kalmaya devam edeceğinin algılanması eşliğinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)