E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
16 Mayıs 2017 - 09:21 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin önemli güne global nötr risk iştahı eşliğinde yatay başlaması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününde Avrupa hisse senedi piyasalarındaki olumlu seyir ve global pozitif risk iştahı eşliğinde günü %0,6 yükselişle 95,588 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8 oranında, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi. Ayrıca, haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri olarak Türkiye Şubat ayı istihdam ve Nisan ayı bütçe açığı verileri takip edildi. Şubat ayında Türkiye’de işsizlik %12,6 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Nisan ayında bütçe açığı ise 3 milyar TL oldu. Mart ayında bütçe 19,5 milyar TL açık vermişti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 19:40 ERDOĞAN – TRUMP GÖRÜŞMESİ…

Piyasa gündemi açısından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump’ın saat 19:40’ta yapacağı görüşme izlenecek. Görüşme sonrasındaki açıklamalar, Türkiye – ABD ilişkilerinin geleceğine yönelik seyir açısından önemli olacak. Ana gündem maddesinin Suriye olmasını beklemekteyiz. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün global bazda önemli veri olarak Avrupa Birliği 2017 yılı birinci çeyrek GSMH büyümesi verisi takip edilecek. Euro pozitif Dolar negatif gelişmelerin Türkiye varlıklarını pozitif etkilemesinin devamını beklemekteyiz. BIST 100 Endeksi’nin önemli güne global nötr risk iştahı eşliğinde yatay başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SASA…Pozitif… Şirket, Ekonomi Bakanlığı’nca da uygun görülen şirketin ana hammaddeleri olan PTA, MEG ve Polimer üretim tesisi kurulması amacıyla 7,2 milyar TL sabit yatırım tutarlı ve 6 yılda bitirilmesi planlanan yeni yatırım projesi ile ilgili bazı hükümler için istisna getirilmesi gibi desteklerden faydalanmak üzere Ekonomi Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. (KAP)

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirketin Nisan 2017’de toplam yolcu sayısı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla, %19,4 artarak 2,2 milyon yolcu (iç hatlar +%10,9 ve dış hatlar +%35,2) oldu. Böylece, şirketin toplam yolcu sayısındaki yıllık büyüme Mart ayında %5,9 iken, Nisan ayında %6,8 olarak gerçekleşti. Nisan 2017 yılında doluluk oranları ise, sırasıyla, iç hatlarda %88,3, dış hatlarda %82,3 ve toplamda %85,9 oldu. Nisan 2016 döneminde doluluk oranları sırasıyla, iç hatlarda %81,7, dış hatlarda %65,4 ve toplamda %75,4 olarak gerçekleşmişti. (KAP)

ANSGR…Nötr… Şirketin Ocak – Nisan 2017 döneminde brüt prim üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3 artışla 1,560 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

GSRAY…Nötr… Şirketin Mayıs ayı Olağan Divan Kurulu’nda toplam borcu 2,4 milyar TL, toplam alacağı 1,6 milyar TL ve toplam borç – alacak farkının ise 792 milyon TL olduğu açıklandı. (Milliyet)

MSCI Türkiye Endeks Değişikliği… Uluslararası endeks yapıcısı olan MSCI’dan yapılan açıklamaya göre, BIZIM, DGGYO, DOAS, EGGEN, KONYA, PNSUT, SKBNK ve TRGYO MSCI Türkiye Endeksi’nden çıkartılırken, KORDS, LOGO ve TTRAK endekse dahil edildi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,1 yükselişle 119,475 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 119,000 – 120,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde ABD Doları hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybetti. Türk Lirası da söz konusu para birimlerine eşlik ederken, Türk Lirası günü dolar karşısında %0,67 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinin faiz artışına yönelik konuşmaları paralelinde değer kazanan ABD Doları’nın etkisiyle haftanın genelinde zayıf seyrini sürdüren altında dün sınırlı tepki alımları görüldü. Altın günü dolar karşısında %0,19 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro söz konusu ülke para birimlerinin değer kazanma eğilimine eşlik etti. Euro günü dolar karşısında %0,40 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)