E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te tepki hareketi devam edebilir---

BİST'te tepki hareketi devam edebilir

BİST'te tepki hareketi devam edebilir
07 Aralık 2018 - 09:28 borsagundem.com

Dün 93,500 üzerinde tutunamayıp 92,500’e gerileyen BIST 100 endeksi, kapanışa doğru gelen tepki hareketini bugün de sürdürebilir

Söz New York Mahkemelerinde

ABD yönetiminin talebi üzerine tutuklanan Huawei 2 numaralı ismi Meng’in bugün ilk duruşmasına çıkmasının planlandığı bildirildi. Meng’in tutuklanacağının kendisine birkaç gün önce bildirilmesine karşın hükümetinin sürecin parçası olmadığını kaydeden Kanada Başbakanı Trudeau, “Biz bağımsız bir yargı ülkesiyiz” dedi. Meng’in ABD’ye iade edilmesi durumunda ise New York Doğu Bölgesi Mahkemesinde yargılanacağı öğrenildi. Haber üzerine ABD borsaları, güne satıcılı başlasa da artıya geçti.

New York demişken, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı (SDNY), ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yrd Hakan Atilla’nın cezasının artırılmasını istediği temyiz başvurusunu ekleriyle birlikte 200 sayfanın üzerindeki dilekçe ile geri çekti ve kararın onanmasını istedi. Bu durumda Hakan bey en geç 25 Temmuz 2019’da tahliye edilecek.

Hakan Atilla, kendisine yönelik 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulunmuştu. Savcılık 3-15 yıl arası hapis istiyordu. 16 Mayıs 2018’de mahkeme savcının minimum isteğinin de altında 32 ay ceza vermişti. Tabi, savcı da cezayı az bulunca temyize gitmişti. Atilla’nın da avukatları ise “cezayı fazla bulduğundan” temyize gitmişti. Hatta, Ekim ayında rahip Brunson bırakılırken Türkiye-ABD arasında Hakan Atilla’nın da iadesinin görüşüldüğü ancak temyize gidildiği için gerçekleşmediği basına yansımıştı. New York İkinci Bölge Federal Mahkemesi’nde görülen çift taraflı temyiz davasında Mahkeme heyeti, savcılığın itirazıyla ilgili gerekçeleri 6 Aralık tarihine kadar mahkemeye sunmasını istemişti. Şimdi mahkeme; savcının kararın onanması talebi ve Atilla’nın avukatlarınca beraat talebi arasında bir karar verecek.

1 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında telefonla yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı “Halk Bankası sürecinin düşürülmesinin normalleşme sürecinde önemli bir adım olacağını” söyleyince Trump, "Hazine Bakanlığımla görüşeceğim" demişti. Ancak Halk Bankası konusunda Trump'ın OFAC soruşturmasına müdahale edebileceği ama New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nda (SDNY) devam eden soruşturmaya müdahale edemeyeceği basında yazılmıştı.

Türkiye’nin en iyi olduğu dönem olan Mayıs 2013’de Halk Bankası hissesi 11 $ kadar çıkmışken Ağustos 2018’de 0.8 $’a kadar inmişti. Bugün ise 1.3 $ seviyesinde işlem gören HALKB 0.31 PD/DD ve 3.0 F/K ile çarpanlara göre ucuz gözükmektedir. Ancak banka, günümüzde bankacılık sektörünün yaşadığı sorunlardan da etkilenmektedir.

Bugünün gündeminde; VDMK ihracı, OPEC toplantısı kararı, ABD tarım dışı istihdamı (Bk:200 bin) ve işsizlik oranı, Kanada Mahkemesinin Meng kararı yer alıyor.

STRATEJI

Dün 93,500 üzerinde tutunamayıp 92,500’e gerileyen BIST 100 endeksi, kapanışa doğru gelen tepki hareketini bugün de sürdürecektir.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 900 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.9 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)