E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te tepki alımları olabilir---

BİST'te tepki alımları olabilir

BİST'te tepki alımları olabilir
23 Mart 2017 - 09:25 borsagundem.com

Dünkü düşüşün ardından Borsa İstanbul bugüne tepki alımları ile başlayabilir

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL NEGATİF RİSK İŞTAHI ve HAVAYOLLARI SEKTÖRÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün ABD’de Trump’ın sağlık reformundaki düzenlemelerin meclisten geçemeyebileceğine yönelik endişelerin global riskten kaçış eğilimine sebep olması ile birlikte günü %0,9 düşüşle 89,809 seviyesinden tamamladı. Türkiye dahil çeşitli Ortadoğu ülkelerinden ABD’ye uçuşlarda elektronik eşya taşınmasına yönelik zorlaştırma kararı Türk Hava Yolları, Pegasus, Tav Havalimanları ve DOCO’da %5 yakın düşüş gerçeklemesi de BIST 100 Endeksi’ndeki düşüşte etkili oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GÜNDEM ABD MECLİSİNDE TRUMP’IN SAĞLIK REFORMLARINDAKİ DEĞİŞİKLİK OYLAMASI…

BIST 100 Endeksi açısından bugün ve yarın global piyasaların da yakından izleyeceği ABD Meclisi’ndeki oylama izlenilecek. Sözkonusu Trump’ın düzenlemelerinin geçmemesi son iki gündeki global satışın devam edebileceği anlamına gelmekte. Geçmesi durumunda ise düşüş kar realizasyonu ile sınırlı kalmış olacak. Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık seyrederken ABD vadeli hisse piyasaları hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin de güne hafif tepki yükselişi ile başlaması beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

Pazar Değişikliği… Borsa Kotasyon Yönergesi'nin 17/03/2017 tarihli duyurusu çerçevesinde, BIST 100 Endeksine dahil edilecek olan ve halihazırda Ana Pazar'da işlem görmekte olan BANVT, YATAS ve ERBOS payları 03/04/2017 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'a alınacağı belirtildi. (KAP)

GARAN…Nötr… Şirket, çıkarılmış toplam sermayesinin %9,95'ini temsil eden payların BBVA'ya devrinin, ön şartların gerçekleşmesiyle tamamlandığını açıkladı. (KAP)

AKBNK…Nötr… Şirket, 22 Mart 2017 tarihinde uluslararası piyasalardan 219,5 milyon USD ve 738,3 milyon Euro’su 1 yıl vadeli, 185 milyon USD’si 2 yıl vadeli olmak üzere toplam 1,2 milyar USD karşılığı sendikasyon kredisi sağladığını açıkladı. Ayrıca, toplam maliyetin 1 yıl vadeli kısımda Libor +% 1,45 ve Euribor + %1,35 olduğu, 2 yıl vadeli kısımda ise Libor + %2,20 olduğu belirtildi. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılının Ocak-Şubat dönemine ilişkin prim üretiminin, geçen senenin aynı dönemine göre, %36,5 artarak 79,9 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Ayrıca, şirket, 28 Mart 2017 tarihinde pay başına 0,2767 TL kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

TTRAK…Nötr… Şirket, 05 Nisan 2017 tarihinde pay başına 3,9817 TL kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,8 düşüşle 109,750 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, güne global nötr risk iştahı eşliğinde gün içerisinde 109,5-110,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dünya genelinde zayıf seyir izleyen dolar paralelinde Türk Lirası dolar karşısında günü pozitif görünümde tamamladı. Dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası günü Dolar karşısında %0,42 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları, FED’e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları’ndan pozitif etkilenmekte. Bununla birlikte, ayrıca, hisse senetlerindeki küresel satış dalgası ile altın fiyatları günü 1249 US$/ons seviyesinden tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftaya Fransa’da Euro Bölgesi karşıtı Le Pen’in taban kaybettiği ve seçimlerin bağımsız adayı Macron’un öne geçtiği haberleri ile güçlü başlayan EURUSD paritesi, Trump belirsizliğinin etkisiyle dünya genelinde zayıf seyir izleyen dolar paralelinde yükselişini sürdürdü. Dün söz konusu yükselişlerin ardından sınırlı kar satışlarının görüldüğü EURUSD paritesi günü 1,0796 seviyesinden tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)