E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te satış baskısı olabilir---

BİST'te satış baskısı olabilir

BİST'te satış baskısı olabilir
13 Aralık 2017 - 08:54 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nde bugün FED toplantısı öncesinde hafif satış baskısı hissedilebileceği ve gün içerisinde hafif düşüş eğilimli seyir izlemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YATAY SEYİR İZLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, hafif kar realizasyonları ve Asya piyasalarındaki negatif görünüm paralelinde güne düşüşle başlamasına karşın gelen tepki alımları eşliğinde günü yatay seyirle 109,050 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BUGÜN FED TOPLANTISI ÖNCESİ HAFİF SATIŞ BASKISI HİSSEDİLEBİLİR…
SAAT 22:00 FED FAİZ ORANI KARARI…

Bugün yurtiçinde veri akışı sakin seyrederken, global piyasalarda gündem FED Aralık ayı para politikası toplantısı ve faiz oranı kararı olacak. Bloomberg anketlerine FED’in politika faizini %1,25’ten %1,50 seviyesine yükseltmesi beklenmekte. Bizim düşüncemiz ise, FED faiz artışının fiyatların içerisinde olduğu ve piyasaların FED’in vereceği mesajlar ile 2018 yılında kaç adet faiz artışının hedeflendiğine odaklanması yönünde. Mevcut durumda, FED’in 2018 yılı içerisinde 3 adet faiz artışını işaret etmesi beklenmekte. Biz de piyasa beklentisine paralel olarak FED’in 3 faiz artışından bahsetmesini beklerken, FED’in daha şahin bir tonda açıklama yapmasının piyasaları rahatsız edip gelişen ülke para birimleri üzerinde baskı yaratabileceğini düşünüyoruz. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi’nde bugün FED toplantısı öncesinde hafif satış baskısı hissedilebileceğini ve gün içerisinde hafif düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirket, Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan ilgilerinin sürdüğünü ve ayrıca Kırgızistan da dahil olmak üzere yurtdışında da yeni yatırımlar için çalıştıklarını söyledi. Şirket CEO'su Sani Şener, Sabiha Gökçen'de Hisse satışının yılın ilk çeyreğinde planlandığını açıkladı. Ayrıca, TAV İşletme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Bora İşbulan ise, birkaç haftaya Kopenhag’da bir yolcu salonu açacaklarını ve Doğu Afrika ile Güney Amerika’da büyüme hedeflediklerini belirtti. (Business HT)

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Bulgaristan ve Yunanistan'a ihraç edilmek üzere Dreymoor ve Teotrade firmalarından sırasıyla 4,000 ton NPK 15.15.15 ve 3,000 ton NP 20.20 gübresi siparişleri alındığını ve siparişlerin toplam tutarının 2,1 milyon USD olduğunu bildirdi. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Nötr… TÜİK’in açıkladığı verilere göre, trafiğe kayıtlı araç sayısı Ekim ayı sonu itibarıyla yaklaşık 22 milyon olarak gerçekleşti. Trafikteki araçların %54'ünü otomobil oluşturdu. Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan araç sayısı ise bir önceki aya göre %28 artış gösterdi. Ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak kredilerde taşıtın nihai fatura değerini 50 bin TL’den 100 bin TL’ye yükselttiğini açıkladı. (Dünya/Bloomberg HT)

Halka Arz… Memorial'ın halka arzında detaylar belli oldu. Şirketin çıkarılmış sermayesinin 60 milyon TL'den 90 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 30 milyon TL nominal değerli payların halka arza edileceği belirtildi. İzahnamede yayınlanan bilgilere göre şirketin 2017'nin ilk üç çeyreğinde dönem net zararı 46,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde vergi öncesi zarar ise 63,8 milyon TL oldu. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü yatay seyirle 135,350 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 134,500 – 136,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, güçlü gelen ÜFE verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da global görünüme iştirak etti. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe karşın Kasım ayı sonundan itibaren düşüşe başlayan Altın’da, hafif tepki alımları görüldü. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,7 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, güçlü gelen ÜFE verisi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro da global görünüme eşlik etti. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)