E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te satıcılı seyir olabilir---

BİST'te satıcılı seyir olabilir

BİST'te satıcılı seyir olabilir
31 Ocak 2018 - 08:52 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif satıcılı seyir ile açılması ve akşam FED toplantısının da olmasına bağlı olarak gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TAHVİL FAİZLERİNDEKİ YÜKSELİŞİN PİYASALARI TEDİRGİN ETMESİ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi dün, küresel tahvil faizlerindeki yükseliş ile birlikte piyasalarda gözlenen risk iştahında bozulma ve paralelinde global hisse piyasalarındaki negatif seyir eşliğinde günü %1,3 düşüşle 119,303 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi günü %2,2, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 oranında geriledi. Ayrıca dün yurtiçinde TCMB enflasyon raporu takip edildi. Yılın ilk enflasyon raporu sunumunda TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, sıkı duruşun enflasyonda belirgin iyileşme görülene kadar kararlılıkla süreceğini belirtirken, bir önceki enflasyon raporunda %7,0 olarak belirtilen 2018 hedeflenen enflasyon rakamının %7,9 olarak yukarı revize edildiğini söyledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 22:00 FED TOPLANTISI VE FAİZ ORANI KARARI…

Bugün global piyasalarda gündem ABD’de FED toplantısı, Euro bölgesinde ise enflasyon verisi olacak. Piyasa beklentisi FED’in %1,50 olan politika faizinde değişikliğe gitmemesi yönünde. Biz de piyasa beklentisine paralel olarak politika faizinde değişikliğe gitmemesini ancak özellikle önümüzdeki aylarda baz etkisiyle birlikte daha da güçlenecek enflasyon nedeniyle söylemlerinde bir miktar şahinleşmesini ve Mart ayındaki faiz artışını işaret etmesini beklemekteyiz. Bu açıklamaların ise, Dolar ve ABD 10 yıllıklar üzerinde pozitif, gelişen ülke para birimleri ve piyasaları üzerinde ise hafif negatif etki edeceğini düşünüyoruz. Euro bölgesinde enflasyonun ise, zayıf seyrini sürdürerek Avrupa Merkez Bankası hedefinin altında kalmaya devam edeceğini ve enerji ile emtia fiyatlarındaki artış ile birlikte gelen enflasyonist baskı eşliğinde önümüzdeki aylarda yukarı ivmelenmenin yavaş bir şekilde başlayacağını düşünüyoruz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif satıcılı seyir ile açılmasını ve akşam FED toplantısının da olmasına bağlı olarak gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TSKB…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %22 düşüşle beklentilerin altında olarak 128 milyon TL net kar (beklenti 157 milyon TL) açıkladı. (KAP)

ARCLK…Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %65 düşüşle beklentilerin altında olarak 90 milyon TL net kar (beklenti 180 milyon TL) açıkladı. FAVÖK ise, yılın dördüncü çeyreğinde geçen çeyreğe göre %21 düşüşle beklentilerin altında olarak 429 milyon TL (beklenti 473 milyon TL) oldu. (KAP)

Bankacılık Sektörü…Nötr… Bankacılık sektörü net karı Aralık’ta, geçen sene aynı döneme göre %58 artış, geçen aya göre %2 azalış ile 3,9 milyar TL oldu. Yıllık net kar büyüme oranı Aralık’ta %28,2’den %30,9’a yükseldi.

TCELL…Sınırlı Negatif… Şirket, 7061 sayılı vergi yapılandırması kanunundan faydalanarak toplam 600,8 milyon TL ödeme yapacağını açıkladı. Ayrıca şirket, 31 Aralık 2017 finansallarında toplam 575,1 milyon TL karşılık ayrılacağını ancak 2017 yılına ilişkin kar dağıtım teklifinde bu karşılık tutarının olumsuz etkisinin dikkate alınmayacağını bildirdi. (KAP)

OTKAR/TMSN…Sınırlı Pozitif… Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin bugün toplanması, Altay Tankı ihalesinde gelinen aşamanın değerlendirilmesi ve Kara Kuvvetleri’nin kullanımına yönelik yaklaşık 500 araçlık özel maksatlı tekerlekli zırhlı araç projesinde karar alınması beklenmekte. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,8 düşüşle 147,100 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 146,250 – 148,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da TCMB’nin 2018 hedef enflasyonunu yukarı yönlü revize etmesi ile birlikte pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’ndeki gerilemenin ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen yükseliş ile dengelenmesine bağlı olarak yatay seyir izledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, bir önceki dördüncü çeyrek GSMH büyüme verisinin yukarı yönlü revize edilmesi eşliğinde yükseldi. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)