E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te satıcılı seyir bekleniyor---

BİST'te satıcılı seyir bekleniyor

BİST'te satıcılı seyir bekleniyor
02 Mayıs 2018 - 09:16 borsagundem.com

S&P'nin not indirimi sonrasında Borsa İstanbul'da düşüş bekleniyor

1 Mayıs tatili öncesi yurt dışı borsalardaki pozitif görünüm ve döviz kurlarındaki düşüşten bulduğu destekle güne alıcılı bir seyirle başlayan ve gün içinde 108.000 seviyeleri üzerine yükselen BİST 100 Endeksi, sonrasında sert satışlarla karşılaştı. Artan jeopolitik riskler ile birlikte günün ikinci yarısında artan satışlarla birlikte 104.000 seviyelerine geri çekilen Endeks günü yüzde 3.1 (3,331 puan) düşüşle 104.283 seviyesinden tamamladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Salı günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu da "BB+"dan "BB"ye düşürürken, görünümünün "durağan" olduğunu açıkladı. Not indiriminin
ardından dolar/TL kuru 4.10 seviyesinin üzerine yükseldi. S&P’nin not indirimi sonrası BİST’in güne satıcılı bir seyirle başlamasını beklerken, satış sonrası gün içinde tepki alımları gelebileceğini düşünüyoruz. Veri tarafında bugün piyasalar FED faiz kararı, ABD’den gelecek özel sektör istihdam verileri ile Euro Bölgesi büyüme ve PMI verilerini takip edecek.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)