E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te satıcılı açılış bekleniyor---

BİST'te satıcılı açılış bekleniyor

BİST'te satıcılı açılış bekleniyor
27 Mart 2017 - 09:29 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da global hisse piyasalarındaki düşüşe paralel satıcılı açılış beklentisi hakim

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ BANKA HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi geçen hafta global veri takvimi açısından sakin gündeme bağlı olarak yatay hareket ederek haftalık bazda %0,1 geriledi. Geçen haftanın son işlem gününde ise banka hisselerinin %1,8 yükselmesi öncülüğünde günü %0,7 yükselişle 90,383 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

TRUMP’IN SAĞLIK YASASININ 2. KEZ ERTELENMESİ İLE GLOBAL HİSSE PİYASALARI DÜŞÜŞTE…

BU HAFTA ABD VE TÜRKİYE 2016 YILI GSMH BÜYÜME VERİLERİ AÇIKLANACAK...

Geçen hafta Cuma günü Trump’ın sağlık yasasının bir kez daha ertelenmesi ABD’de politik belirsizliği artırmış durumda. ABD hisse piyasaları Trump’la birlikte bütçe/vergi gibi konularda beklentilerle son 5 ayda %15 yükseliş göstermişti. Sözkonusu yasanın ertelenmesi diğer yasaların da kolay geçemeyebileceğine yönelik endişeleri artırdı. Bu paralelde sabah itibariyle ABD vadeli hisse piyasaları %0,8 ve Asya piyasaları %0,5-1,5 bandında düşüşte. BIST 100 Endeksi’nin global Hisse piyasaları öncülüğünde güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz. Bununla birlikte ABD Doları ve global tahvil faizlerinde gerileme orta vadede sınırlı pozitif olarak da değerlendirilebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

Doğalgaz Sektörü…Sınırlı Pozitif… Türkiye'nin doğalgaz tüketimi, Ocak 2017’de geçen yılın aynı ayına göre %11,2 artışla 6,3 milyar metreküpe ulaştı. Ayrıca, geçen yılın Ocak ayında 5,4 milyar metreküp olan doğalgaz ithalatı da Ocak 2017’de %9,7 artışla 5,9 milyar metreküp olarak gerçekleşti. (Bloomberg HT)

SAHOL…Nötr… Şirket, Almanya'da kurulu E.ON şirketi ile %50’şer payla sahip olduğu Enerjisa Enerji A.Ş. ve iştiraklerinin yeniden yapılanması konusunda anlaşma yaptığını açıkladı. Bu doğrultuda farklı dinamiklere sahip olan elektrik dağıtım ve perakende satış şirketlerinin bir çatı şirketi altında; enerji üretim, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketlerinin farklı bir çatı şirketi altında toplanmasına karar verildiğini açıkladı. (KAP)

ARCLK…Pozitif… Dünya’nın haberine göre, şirket, Romanya’daki yatırımlarını artırma kararı aldı ve çamaşır makinesi üretimine yönelik tesis kurmaya karar verdiği belirtildi. Yatırımlar için inşaatın 10 ay içinde başlayacağı ve yatırım tutarının ise 105 milyon Euro olduğu belirtildi. (Dünya)

ORGE…Sınırlı Pozitif… Şirket, The Mandarins Acıbadem projesinin tüm elektrik taahhüt işlerinin yapımı için toplam 11.935.677 TL + KDV bedel üzerinden anlaşma sağlandığını açıkladı. Projenin ise, 31 Mart 2018 tarihinde tamamlanması planlandığı belirtildi. (KAP)

KORDS…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılında satışlarda %25-35 ve FAVÖK tarafında ise %20-30 aralığında büyüme beklediklerini açıkladı. (KAP)

KARSN…Pozitif… Şirket, 24.03.2017 tarihinde elektrikli otobüslerin üretimi konusunda Bozankaya Otomotiv ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Bu sözleşme kapsamında yıllık 300 adet elektrikli otobüs üretilmesi hedeflendiği belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,9 yükselişle 110,625 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, global hafif negatif risk iştahı eşliğinde güniçinde 110,0-111,0 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar gelişen ülke para birimlerinin birçoğu karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası geçtiğimiz Cuma gününü dolar karşısında %0,62 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftanın genelinde Altın fiyatları, FED’e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları’ndan pozitif etkilendi. Haftanın sonuna doğru oylamanın ertelenmesi sonrasında altın kazançlarının bir kısmını geri verse de, haftayı %1,85 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde Dolar tarafında görülen yatay seyir ve Avrupa’da beklentilerin üzerinde gelen veri akışı EURUSD paritesinin yükselişini destekledi. Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, euro pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Euro günü dolar karşısında %0,14 değer kazanırken, EURUSD paritesi günü 1,0798 seviyesinden tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)