E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif seyir bekleniyor---

BİST'te pozitif seyir bekleniyor

BİST'te pozitif seyir bekleniyor
15 Mart 2018 - 08:47 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

Güne pozitif bir başlangıç yaparak başlayan endeks, gün içerisinde pozitif görüntüsünü korudu ancak kapanışa doğru gelen kar satışları ve TL üzerinde görülen negatif seyir endeksi baskıladı. Günü %0.57 puan ekside kapatan endeks 117.592 puandan kapanış gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 6.6 milyar TL olarak gerçekleşirken, bankacılık endeksi %1.73, holding endeksi %0.88 değer kaybetti. Sınai endeksi ise, %0.25 değer kaybetti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YURTİÇİNDEN ÖNEMLİ VERİLER BEKLENİYOR…

ABD’de beklentileri karşılayan TÜFE verisi sonrasında gözler perakende satışlar ve üretici fiyat endeksindeydi. Perakende satışlar aylık bazda %0.3 artış beklentilerine karşılık %0.1 gerileme gösterdi. Çekirdek perakende satışlar da aylık bazda beklentileri karşılayamadı. Ancak bir önceki dönem verileri yukarı yönlü revize edildi. Üretici fiyat endeksi de aylık bazda %0.1 beklentilerini aşarak %0.2 olarak açıklandı ve yıllık rakam %2.8’e ulaştı. Enflasyon yönünden iyi gidişatın devam ettiğini düşündüğümüz ABD ekonomisi için faiz artırımlarının devamlılığını negatif etkileyecek bir gelişme olmadığını söyleyebiliriz. Perakende satışlarda görülen üç dönemli gerileme ise, tüketici harcamalarının zayıf olduğunu gösteriyor. ABD’de ise siyasi karmaşanın ardından, Çin’den yapılan ithalata yönelik gümrük vergisinin artırılacağına dair gelişmeler de “ticaret savaşları” başlığının devam edeceğini gösteriyor. Avrupa’da ise verilerde bir miktar bozulmanın olduğunu söylemek mümkün. Almanya TÜFE rakamları beklentileri karşıladı ve Şubat ayında yıllık bazda %1.4 olarak açıklandı. Avrupa bölgesinde ise, sanayi üretimde sert düşüş yaşandı. Ocak ayında aylık bazda %1.0 gerileme gösteren veri, büyümeye dair riskler olabileceğine işaret etti. Frankurt’ta konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ise güçlü Euro’nun enflasyon üzerinde baskı yaratabileceğini ifade etti. Ayrıca parasal genişlemenin kaderi için enflasyonun izlenmesi gerektiğinin yeniden altı çizdi. Görüntü itibariyle bu sene için enflasyon konusunda çok iyimser olmadığı görülüyor. Bu noktada Avrupa’da normalleşme adımları için bir nebze daha bekle gör politikası izleneceği söylenebilir. Yurtiçinde ise gözler para politikası toplantı özetindeydi. Enflasyondaki katılığa vurgu yapan TCMB, sıkı para politikasının bir süre daha devam edeceğini net bir şekilde ifade etti. Petrol fiyatlarındaki ılımlı güçlü seyir, iç talepteki canlılık ve gıda fiyatlarında görülen yükseliş enflasyon konusunda önemli riskler olarak değerlendirilmeye devam ediliyor. Bugün ise gözler yurtiçinden açıklanacak bütçe dengesi ve işsizlik oranı verisinde olacak. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da hafif artıda. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Pozitif…Şirket 2018 yılı finansal beklentilerini yukarı yönlü güncelledi. Şirket, 2018 yılına ilişkin %14-%16 gelir büyümesi, %37-%40 FAVÖK marjı ve %18-%19 seviyesinde operasyonel yatırım harcamalarının (lisans hariç) satışlara oranı beklediklerini ifade etti. (KAP)

GOZDE…Sınırlı Negatif… %39 oranında sermaye payı ile hissedarı olduğumuz Şok Marketler Ticaret A.Ş.'nin (Şok Marketler) paylarının muhtemel halka arzına ilişkin olarak yapılan çalışmalar kapsamında, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na (Kurul) 14 Mart 2018 tarihinde Şok Marketler paylarının halka arzına ilişkin olarak hazırlanan izahnamenin onaylanması amacıyla başvuru yapılmıştır.(KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,50 düşüşle 143,500 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 142,500-144,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,65 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları ABD’deki siyasi risklerin artması ile birlikte zayıflayan dolar endeksi ve 10 yıllık tahvil faizlerinden destek bulsa da, gün itibariyle yükseliş hareketi 1330-1320 $ aralığında dengelendi. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0,01 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,14 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zühtü15 Mart 2018 09:02

    Ekgyo düşer bist rekor kırsa ralli yapsa ekgyo düşer

  • Bayram15 Mart 2018 09:44

    Deli dübbek şeyler yazma leng modaratör nasıl onaylıyor anlamıyorum.Delinin biri kuyuya taş atmış misali aynı yorumu her yere yazıyor.