E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te pozitif seyir bekleniyor---

BİST'te pozitif seyir bekleniyor

BİST'te pozitif seyir bekleniyor
23 Şubat 2018 - 09:07 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST YENİDEN PRİMLİ KAPATTI

FED Tutanakları sonrasında ABD’de faiz artırıma dair beklentiler artarken, borsalar yeni büyüme senaryolarıyla birlikte dengelenme çabası içerisinde. Jeopolitik risklere dair haber akışının sakinlediği günde BIST 100 endeksi de günü global borsa endekslerine paralel bir şekilde geçirirken, %0.45 primli olarak 116.840 seviyesinden günü kapattı. Bankacılık endeksi %0.16 yükselirken, sanayi endeksi %1.19 artıdaydı. Avrupa Merkez Bankası’nın açıkladığı tutanaklar sonrası da genişlemeci para politikasının bir süre daha devam edeceği beklentisi, gelişen ülke varlıklarını destekleyen bir tabloyu gündemimize getirdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TUTANAKLAR SONRASI GÖZLER S&P’DE…

Haftanın son işlem gününe hazırlanan piyasalar, Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu S&P’nin Türkiye değerlendirmesine odaklanmış durumda. Not görünümünde herhangi bir değişiklik beklemediğimiz günde, Suriye cephesindeki risklere ve çift haneler enflasyona dair gelişmelere vurgu yapılabilir. Diğer yandan TCMB istatistiklerine göre geçtiğimiz hafta yabancılar net 139,9 milyon dolarlık hisse senedi ve 246,9 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) satarken, 12,9 milyon dolarlık Özel Sektör Tahvil ve Bonosu (ÖST) aldı. Yerliler ise dövize olan talebini zirveye taşıdı. Geçtiğimiz hafta 3 milyar dolar döviz alımı gerçekleştiren yurtiçi yerleşikler, kurda bu sefer ciddi bir gerileme olmasa da, talep göstermeye devam etti. ABD’ye baktığımızda haftalık işsizlik başvuruları 222 bin ile beklenti altında kalırken, işgücü piyasasının iyi yönde devam ettiğini gösterdi. İngiltere’de ise, Brexit sonrası büyüme rakamlarında görülen zayıflık dikkatleri çekti. Yıllık bazda beklenti altında kalan büyüme rakamları %1.4 olarak açıklandı. Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif artıda. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TKFEN…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %95 artışla 255 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 192 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %22 artışla 226 milyon TL açıklandı.(Beklenti 280 milyon TL) (KAP)

ADANA…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %1 azalışla 18 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 19 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %8 artışla 15 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 28 milyon TL)

EGGUB…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %59 artışla 11 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %60 artışla 19 milyon TL olarak açıklandı.

SAHOL… Sabancı Holding kâr dağıtım politikasının, "dağıtılabilir dönem kârının yüzde 5'inden az olmamak üzere dağıtılabilir dönem kârının 20'sine kadar nakit veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtılması" olarak değiştirilmesine karar verdi.(KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 144,200 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 142,500– 144,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, FOMC toplantı tutanaklarının etkisiyle, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı görece zayıf bir seyir izlerken, Türk Lirası düne tutanaklar sonrası yatay seyretti. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, tutanaklar sonrası ABD 10 yıllıkları ve dolar endeksinde görülen toparlanma ile satış yese de, dün gün içerisinde hafif toparlandı. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın G10 para birimlerine göre karışık bir seyir izlediği günde, Euro ECB tutanakları sonrası hafif toparlandı. Genel olarak ise yatay bir seyir söz konusu oldu. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)