E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif risk iştahı etkili olabilir---

BİST'te pozitif risk iştahı etkili olabilir

BİST'te pozitif risk iştahı etkili olabilir
12 Eylül 2017 - 09:35 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün global pozitif risk iştahı ile birlikte hafif yükselişle açılması ve gün içerisinde bu seyri sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ BÜYÜME RAKAMI İLE BİRLİKTE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, güçlü gelen 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi ve Kuzey Kore’nin hafta sonu beklenen füze denemesini yapmamasına bağlı olarak global piyasalarda gözlenen pozitif risk iştahı eşliğinde günü %0,9 yükselişle 109,458 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi. Ayrıca dün yurtiçinde 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi takip edildi. Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte beklentilere paralel olarak çeyreksel bazda %2,1, yıllık bazda ise %5,1 büyüdü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KUZEY KORE RİSKİNİN HAFİFLDİĞİ ORTAMDA HAFİF YÜKSELİŞ…

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kuzey Kore’ye ağır yaptırımlar uygulanmasını öngören tasarıyı onayladı. Bu tasarı onaylanan dokuzuncu tasarı olmasına karşın en ağır yaptırımları içermesi nedeniyle önem taşımakta. Dün de piyasalarda görüldüğü gibi Kuzey Kore riskinin olmadığı ortamda, risk iştahı arttı, S&P 500 Endeksi %1,1 yükseldi, güvenli liman niteliğinde altın ve yen değer kaybetti ve gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş eğilimi yeniden başladı. Bu gelişmenin ardından piyasalardaki Kuzey Kore riskinin hafiflemesi bekleniyor. Bugün global piyasalarda önemli gündem maddesi bulunmazken sabah itibariyle Asya hisse piyasaları pozitif ortam ile birlikte hafif yükselişte, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün global pozitif risk iştahı ile birlikte hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

AYGAZ/KCHOL…Sınırlı Pozitif… Aygaz, ana ortaklığı Koç Holding A.Ş.'nin %49,62 ve şirketin %49,62 paya sahip olduğu iştiraki Entek Elektrik Üretimi A.Ş.’nin, T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen ihalenin iptali sonrasında yeniden ilan edilen, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri’nin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine teklif verdiği belirtildi. (KAP)

ALARK…Pozitif… Şirketin, Büyük Almatı Çevreyolu Yapımı ve İşletmesi projesi için Makyol ve Güney Kore’den SK’nın da bulunduğu konsorsiyum olarak anlaşmaya vardıkları belirtildi. Kamu Özel İşbirliği türünde olan projenin toplam bedelinin 737 milyon USD olduğu, yaklaşık 4 senede tamamlanması ve 16 sene boyunca konsorsiyum tarafından işletilmesinin planlanmakta olduğu açıklandı. (Hürriyet/KAP)

AKGRT…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı Ocak - Ağustos dönemi prim üretiminin geçen yıl aynı döneme kıyasla %24 artışla 1,549 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. (KAP)

ORGE…Sınırlı Pozitif… Şirket, İŞGYO-NEF İnistanbul Projesi kapsamındaki 3. ve 4. etap elektrik taahhüt işlerinin yapımı için 28,5 milyon TL + KDV bedelli anlaşma sağlandığını bildirdi. (KAP)

FONET…Sınırlı Pozitif… Şirket, 11.09.2017 tarihinde Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan ihaleye katıldığını ve 2 milyon TL ile en uygun teklifin şirket tarafından verildiğini bildirdi. (KAP)

Halka Arz… Başkentgaz'ın internet sitesinde yayınlanan taslak izahnameye göre, ödenmiş sermayesi 700 milyon TL olan şirketin %25 paya denk gelen 175 milyon TL nominal değerli hissesi halka arz edilecek. Ek satış dahil edildiğinde ise %28,75 paya denk gelen 201,25 milyon TL nominal değerli hisseler ortak satışı yoluyla halka arz edileceği belirtildi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 yükselişle 135,800 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 135,250 – 137,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası güçlü gelen büyüme verisi sonrasında pozitif ayrıştı. Eylül vadeli kontrata göre, Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,4 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş eşliğinde geriledi. Kuzey Kore’nin hafta sonu beklenen füze denemesini yapmaması da güvenli liman niteliğindeki varlıklarda değer kaybına neden oldu. Ekim vadeli kontrata göre, Altın günü ABD Doları karşısında %0,7 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro global seyre iştirak etti. Eylül vadeli kontrata göre, Euro günü ABD Doları karşısında %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)