E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
16 Nisan 2018 - 09:01 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde 631,41 puan azalırken, toplam işlem hacmi TRY 5.4B şeklinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi 76%, holding endeksi 72% değer kaybetti. Endeks içerisinde 7.18% ile finans kiralama, faktoring en çok kazandıran olurken, en çok gerileyen sektör ise 2.27% ile inşaat oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KÜRESEL RİSK İŞTAHI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR…
ABD’DE PRİMLİ BAHAR DÖNEMİ AÇILDI…

Asya piyasaları güne karışık başlarken yatırımcıların yatışmakta olan ticaret endişeleri Avrupa hisselerini haftanın son işlem gününde yukarı taşıdı. Stoxx Europe 600 işlem hacmi, hammadde üreticileriyle artarken ABD hisse vadelileri de tırmanışını sürdürdü. ABD’de finansalların açıklanma sezonu açılmış durumda ve gözler şimdi büyük şirketlerin 1. çeyrek performans sonuçlarına kilitlendi. Diğer taraftan, Ortadoğu’da savaş beklentisinin dağılması temel ABD hisse endekslerini desteklemeye devam etti. Fakat açıklanan bilançoların etkisiyle bankacılık hisselerindeki gerileme ile ABD borsaları satışlara yöneldi. Haliyle hazine tahvilleri ve Dolar geri çekildi. Bu arada, Çin’in ABD ile olan ticaret fazlası 1. çeyrekte yaklaşık 20% artarken Çin’in Yuan cinsinden ihracatı Mart ayında 8% artış yönündeki beklentileri boşa çıkararak yıllık bazda 9.8% geriledi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Ekben, toplam kredileri TRY 2.22T seviyesine ulaşan bankacılık sektörünün güçlü likidite yapısıyla kredi büyümesini sağlıklı bir şekilde devam ettirdiğini söyledi. Likidite rasyolarının son derece iyi seviyelerde devam ettiğini vurgulayan Akben, en güncel Şubat 2018 rakamlarıyla öz kaynak karlılığının ise 14.5% olduğunu ifade etti.

TCMB, USD 150M Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı.

Piyasalar kapandıktan sonra ABD Başkanı Trump, İngiltere ve Fransa ile Suriye’ye yönelik hava harekatını başlattığını paylaştı. NATO ve Avustralya’dan destek gelirken, Rusya’nın BMGK’daki tasarısı reddedildi.

Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif artıda. BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

DOHOL…Nötr…Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Kap’ta yapılan açıklamaya göre, 100% sahip oldukları doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.’yi ("D&R"), Hisse Devir Sözleşmesi'nin imzalanacağı tarihte nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, TRY 440M bedel üzerinden satışı ve devri konusunda, Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş. ile tarafları bağlayıcı bir ön protokol imzaladı. (KAP)

ASELS…Pozitif…Aselsan'ın yurt içi imkanlarla ürettiği uzaktan komutalı silah sistemi ‘nefer’, yurt dışında gerçekleştirilen testlerden başarıyla geçti, prototip üretim için sözleşme imzalandı. (Anadolu Ajansı)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0.87 düşüşle 133.925 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 132.500 – 135.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,12 düşüşle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, Batı’nın askeri harekâtına ilişkin kalıcı belirsizlik nedeniyle 2. haftalık yükselişini devam ettirerek kazançlarını arttırdı. Nisan vadeli altın/USD kontratı günü %0,47 yükselişle kapattı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,11 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)