E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
10 Nisan 2018 - 08:53 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılış yapması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BİST100 endeksi artıda başladığı günü 0.20% düşüşle 113,156 puandan tamamladı. Proje bazlı teşvik sisteminde yer alacak 19 firmanın ismi açıklanırken 23 projeye yapılacak TRY 135B teşvikle, cari açığın USD 19B azaltılması hedefleniyor. Teşvik beklentilerinin önceden fiyatlanması bu şirket hisselerinde kar realizasyonların etkisiyle gerilemeye neden oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’den ÜFE BEKLENİYOR…

Geçtiğimiz hafta boyunca yakından takip edilen ticaret savaşları konusu ve ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları da gündeme getirmesiyle piyasaların odak noktası olmayı sürdürüyor. Bunun üzerine Rus kanadından misillemeye yönelik hazırlık yapıldığı yönündeki haber akışı konunun güncelliğini canlı tutuyor. Rusya Başbakanı Medvedev’in ABD yaptırımlarından etkilenecek kuruluşları destekleme amaçlı bir plan hazırlanmasını istemesi de; Rusya’nın da tavrını koruyacağı yönündeki beklentileri destekliyor. Bu haber akışıyla birlikte MICEX Rus endeksi haftaya %8,82 kayıpla başlarken, RUB da GOÜ para birimleri arasında negatif ayrışıyor. Buna ek olarak Rusya ile olan ticari ilişkilerimizin etkisiyle BİST100 endeksinde ve TRY’de kayıplar söz konusu. Haber akışı bu yönde sürdüğü müddetçe Türk varlıkları üzerindeki baskı da haftanın ikinci günde de sürebilir. Çin kanadında ise bu sorunun karşılıklı uzlaşma ile çözülebileceği yönünde ılımlı açıklamalar gelmekte. Devlet Başkanı Xİ’nin açıklamasında ılımlı havayı sürdürmesi Asya piyasalarında ve GOÜ endekslerinde olumlu etki görülmesine neden oluyor. ECB Başkanı Draghi enflasyonun hedefe döndüğünden emin olmak amacıyla politika yapıcıların parasal teşvikten çıkış konusunda sabırlı ve ihtiyatlı olması gerektiğini ifade etti. Draghi, hisse senedi piyasalarındaki son düşüşün geniş çaplı finansal koşullar üzerinde önemli bir etkiye neden olmadığını söyledi. Facebook CEO’su Zukerberg’in bugün ABD Senatosu’nun sorularını cevaplayacak olması ABD’de teknoloji hisselerinde bir miktar dalgalanmaya neden olabilir. ABD’de bugün açıklanacak olan ÜFE verisinde ücret artışlarının etksinin görülmesi bekleniyor.Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izliyor. ABD vadeli piyasaları da pozitif seyir izliyor. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılış yapmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesini bekliyoruz. Ancak Rusya kaynaklı gelişmeler BIST 100 üzerinde bir miktar baskı olmasına neden olabilir.

ŞİRKET HABERLERİ

SASA…negatif … Petrokimya Üretim Tesisi ve PTA – MEG Üretim Tesisi - İki yatırım için toplam 28 milyar lira - İstihdam sağlanacak kişi sayısı 6 bin 200 kişi

VESTL….negatif…Elektrikli Araç Enerji Depolama Sistemleri (Batarya) - Yatırım tutarı 28.3 milyar lira -6 bin 240 kişiyi istihdam edecek.

GOZDE/ŞOK MARKET…. Pozitif…Yıldız Holding'in iştiraki Şok Marketler'in halka arz büyüklüğü, halka arzı aracılık eden kuruluşun verdiği bilgiye göre en az 2.6 milyar lira olacak.

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,56 düşüşle 138.450 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 137.500 - 139.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,25 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın dün, Çin-ABD arasındaki olası ticaret kızışmasına yönelik dağılan endişelerin konjonktürel varlıklarda iyileşmeye yol açması sonucu, cılız kazançlarını sildi. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü yataya yakın %0.07 yükselişle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,35 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 10 Nisan 2018 09:02

    Borsada vurguncu patronların satışı bitmedi en dogru karar borsa vurgun yerine dönmüş olup çıkmaktan başka çare yok çünkü yetkilerde vurguncuya hizmet ediyorsa çıkmak dogru.