E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
21 Mart 2018 - 08:50 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU
BIST 100 GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

Dünkü sert satış sonrası risk iştahındaki görülen hafif toparlanma ve global endekslerde yaşanan yükselişler paralelinde BIST 100 endeksi günü pozitif kapattı. Günü %0.85 yükselişle 116.431 puandan kapatan endekste, işlem hacmi 6.9 milyar TL olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KRİTİK FED TOPLANTISI BEKLENİYOR…

2018 yılının fiyatlamasında oldukça önemli role sahip olacak 21 Mart FOMC toplantısı ile birlikte, önemli fiyat değişimlerinin olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle yıl içerisindeki faiz adımlarını gidişatını belirleyecek nokta tahminler ve ABD ekonomisine dair gelecek revizyonlar oldukça önemli. 13 Aralık 2017’de verdiği revizyonlarda 2018 yılı için faiz medyanını yüzde 2.125, 2019 (yüzde 2.688) seviyesinde bırakmış ve 2018 yılı için 3 faiz artırımına işaret etmişti. Ancak bu medyan eğer Mart ayı toplantısında yukarı kaydırılırsa ek bir faiz artırımı geleceğine dair beklenti fiyatlanmaya başlayacaktır. Ayrıca büyüme ve enflasyona dair yapabileceği olası yukarı yönlü revizyonlar doların güçlenmesine neden olabilir. İşsizlik oranındaki düşüşün etkisine ve ücret artışındaki toparlanmanın önemine vurgu yapmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda çekirdek PCE ve çekirdek TÜFE gibi önemli verilerin stabil seyrine nasıl yorum yapacakları da önemli olacak. Enflasyonda güçlenme beklenmesi durumunda faiz artırım beklentileri 4’e çıkabilir. Ancak kademeli bir şekilde faiz artırımı yapılacağı söylemi mutlaka ön planda tutulmaya devam edilecektir. Bir önceki FED başkanı Janet Yellen da dün yapmış olduğu açıklamalarda kademeli faiz artırımı vurgusunu elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Karar sonrası basın açıklamasında yeni başkan Jerome Powell’ın tutumu da önemli olacak. Özellikle “ticaret savaşları” ve vergi indirimlerinin ekonomiye olası yansımalarına dair gelecek soruların cevapları volatiliteyi artıracaktır. Ayrıca ABD’nin Çin’e ek vergi uygulamasına gideceğine dair haber akışı da piyasada bir miktar stres yaratmaya devam ediyor. İngiltere’de ise açıklanan verilere baktığımızda ise, enflasyonun özellikle baz etkisi ve güçlenen Sterlin ile birlikte beklentilerin altında kaldığını görüyoruz. Bu durumda da BOE’nin bu hafta sürpriz bir şekilde faiz artırımına gidebileceğini beklentilerini törpülendi. Brexit sürecine dair ılımlı hava daha etkiliydi. Almanya’da ZEW ekonomik güven endeksi oldukça geriledi. Özellikle Trump’ın ek vergi kararı ve son dönemde Almanya ekonomisine görülen duraksamanın etkili olduğu söylenebilir. Yurtiçinde ise, jeopolitik risklerin ve kurda görülen dalgalanmaların etkisiyle tüketici güveninin bir miktar zayıfladığı görüldü. Ayrıca dünkü 10 yıl vadeli tahvil satışında bileşik faiz yüzde 12,83 ile rekor seviyeden gerçekleşti. Buna karşın 625 milyon liralık satışa karşılık 3,3 milyar lira ile oldukça yüksek talep geldi. Bugün FED’in faiz kararı haricinde, İngiltere’den gelecek işsizlik oranı verisi ve mevcut ve satışları takip edilebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları hafif pozitif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da hafif artıda. BIST 100 Endeksi'nin bugün pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

LKMAN…Pozitif…19.03.2018 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 6,40-6,44-TL fiyat aralığından 9.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. (KAP)

LOGO…Sınırlı Negatif…Genel Kurul'da onaylanan Kar Dağıtım politikamız, piyasa beklentileri, uzun vadeli şirket stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları dikkate alınarak kar dağıtımı yapılmaması ve karın Şirket bünyesinde tutulması hususunun Genel Kurul'a teklif edilmesine karar verilmiştir. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,98 artışla 141.575 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 139.400-142.700 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,27 düşüşle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın dün, FED’in yılın ilk faiz artışını gerçekleştireceğine yönelik beklentiler doğrultusunda yükselen dolar ve artan ABD 10 yıllık tahvil faizleri karşısında satıcılı bir seyir izledi. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0,15 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,32 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)