E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
09 Mart 2018 - 08:57 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ DÜŞÜŞLE TAMAMLADI…

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruşu Moody’sin yatırım yapılabilir seviyenin iki altına düşürdüğü not kararına rağmen, Asya endekslerine olumlu seyre paralel primli bir açılış yapan BIST 100 Endeksi kapanışa doğru gelen satışlarla birlikte günü %0.24 düşüşle 116.567,08 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi, %0,77, holding endeksi %0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %1,57 ile ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 2,52 ile ulaştırma oldu. Sınai endeksi ise güçlü kalarak endeksteki geri çekilmeyi sınırıladı. Gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası’nın para politikasındaki genişlemeci tutumda değişikliğe gidebileceği beklentisi, gelişen ülke paralarına değer kaybettirirken, Türk varlıklarında genel olarak negatif bir seyir hakimdi. Tahvil faizlerinde genel olarak yukarı yönlü bir hareket yaşandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DE ÜCRETLER VERİSİ ÖNEMLİ OLACAKTIR…

Avrupa Merkez Bankası beklentiler dahilinde para politikasında değişikliğe gitmeyerek politika faizini %0.0’da, mevduat faizini de -%0.40 seviyesinde sabit bıraktı. Eylül 2018 yılına kadar devam edecek olan 30 milyar Euro’luk varlık alımlarına da ara verilmeyeceği yeniden teyit edildi. Gerekmesi halinde tahvil alımlarının devam edeceği de vurgulandı. Ancak para politikası metninde “ekonomik durum kötüleşirse gerektiği durumda varlık alımı miktarının artırılabileceği” söyleminin çıkarılması, ilk fiyatlamada Euro’ya alım getirse de, Draghi’nin açıklamaları sonrası piyasalar Euro fiyatlamasında normale döndü. 2018 büyüme tahminini, %2.3’den %2.4’e yükselten AMB, 2019 ve 2020 büyüme tahminlerini sabit bıraktı. Enflasyonda ise, 2018 içinde %1.4 beklentisi sürüyor. Genel olarak büyük bir değişikliğe işaret etmeyen AMB’nin 2019 yılı ortasına kadar genişlemeci hamlelerine devam edeceği görülüyor. Haftanın asıl gündemini ise bugün ABD’den gelecek veriler oluşturacak. Tarım dışı istihdam da beklentileri karşılayabilecek bir rakam görebileceği düşündüğümüz ABD ekonomisi için piyasa oyuncularının öncelikli olarak ücretlerdeki seyre odaklanacağını düşünüyoruz. Tam istihdam seviyesine ulaşan ABD ekonomisinde enflasyonist baskıyı artırabilecek her gelişmenin volatilite de artışa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca Trump’ın çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getiren yasayı imzaladığını takip ediyoruz. NAFTA için daha iyi şartlar sağlanana kadar da Meksika ve Kanada ek vergiden muaf tutulacak. Bugün için ayrıca Almaya’dan gelecek dış ticaret rakamları takip edilebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

VAKKO…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %2029’luk artışla 34 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %351’lik artışla 46 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

KERVT…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 116 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %758’lik artışla 158 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

ALCTL…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 30 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %514’lük artışla 15 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,40 düşüşle 142,200 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 141,500-143,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.36 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

AMB faiz kararının euro karşısında dolara değer kaybettirmesi ve değerli metal üzerindeki baskıyı kaldırması sonucu altın fiyatları genel olarak 1320 ons seviyelerinde dengelendi. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.74 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.46 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)