E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te olumlu seyir olabilir---

BİST'te olumlu seyir olabilir

BİST'te olumlu seyir olabilir
19 Nisan 2017 - 09:37 borsagundem.com

Global piyasalara paralel olarak Borsa İstanbul pozitif seyir sürebilir

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ AZALAN BELİRSİZLİK VE EURO POZİTİF GELİŞMELER EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi, dün gelişmekte olan ülkelerdeki düşüşe rağmen referandum ile birlikte belirsizliklerin azalması, Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olumlu görüşmesi ve makro dengeler açısından Euro pozitif gelişmeler eşliğinde günü %0,8 yükselişle 91,374 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, günü %1,4, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 yükselişle tamamladı. Ayrıca, dün İngiltere Başbakanı Theresa May, 8 Haziran 2017’de erken seçime gidilmesi konusunda çağrı yaptı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

POZİTİF SEYRİN DEVAMI…

Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık seyrederken ABD vadeli hisse piyasaları hafif yükselişte. Dün ABD hisse piyasalarında şirketlerin beklentilerin altında kar rakamları açıklamaları eşliğinde düşüş gözlenmişti. BIST 100 Endeksinin son 3-4 aylık dönemde gelişen ülkelere kıyasla pozitif ayrışma çabasında olduğunu gözlemlemekteyiz. BIST 100 Endeksi ABD Doları bazında son bir yıl içinde gelişen ülkeler içinde %18 değer kaybı en kötü performansı göstermişti. Mevcut durumda BIST şirketleri fiyat/kazanç ve piyasa değeri/defter değeri oranları bazında gelişen ülke şirketleri ortalamalarına kıyasla %25 iskontolu durumda bulunuyor. Referandumun ardından belirsizliklerin azalması, Avrupa’da İngiltere’de Brexit ile başlayan ve Trump ile devam eden rüzgar Mart ayında Hollanda’da Euro karşıtı adayın kazanamaması ve dün İngiltere’de olası erken seçimin güçlü Avrupa yönünde algılanması Türkiye pozitif gelişmeler olarak görmekteyiz. Bu paralelde BIST 100 Endeksi’n de bugünde olumlu seyrin devamı beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

PRKME…Nötr… Şirket, Siirt/Madenköy'e ait işletme lisansının Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devrinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 18 Nisan 2017 tarihi itibariyle onaylanarak tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, şirket, Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda, Siirt/Madenköy şubesinin 21 Nisan 2017 tarihi itibariyle kapatılmasına karar verildiğini de bildirdi. (KAP)

BIMAS…Nötr… Şirket, 09 Haziran ve 10 Kasım 2017 tarihlerinde olmak üzere iki taksit halinde toplamda pay başına 1,275 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

ISGYO…Nötr… Şirketin, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TSGYO) ile birleşmesi nedeniyle ayrılma hakkı kullanım fiyatının 1,4741 TL olduğu açıklandı. (KAP)

TSGYO…Nötr… Şirketin, İş GYO (ISGYO) ile birleşmesi nedeniyle ayrılma hakkı kullanım fiyatının 0,6488 TL olduğu açıklandı. (KAP)

EREGL…Nötr… Şirket, 2017 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını 20 Nisan 2017’de yayınlayacağını açıkladı. (Şirket)

BIZIM…Nötr… Şirket, 2017 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını 02 Mayıs 2017’de yayınlayacağını açıkladı. (Şirket)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,7 yükselişle 112,175 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 112,000 – 113,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dün dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası da söz konusu para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısına %1,12 değer kazancı ile tamamladı. Türk Lirası dün gelişen ülke para birimleri arasında Dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi olarak ilk sıralarda yer aldı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftaya ilişkin olarak jeopolitik gerginliklerden beslenen altın, yeni haftada ise siyasi belirsizliklere dair gündem ile kazançlarını korumakta. Bu hafta sonu Fransa’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu öncesinde altın 1290$ seviyesinde yön arayışında.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, euro da söz konusu para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısında %0,82 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)