E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif seyir olabilir---

BİST'te negatif seyir olabilir

BİST'te negatif seyir olabilir
01 Mart 2018 - 09:11 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
ENDEKS YENİDEN POZİTİF KAPATTI…

Sabah saatlerinde FED başkanı Powell’ın konuşmasının ardından bir miktar düşüşle açılan BIST 100 endeksi, ABD endekslerindeki toparlanmaya paralel olarak günü kapanışa doğru gelen alımlarla birlikte %0,1 puan primli kapattı. 118.950,76 puandan kapanan endekste, bankacılık endeksi %0,42, holding endeksi %0,48 azaldı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %10,41 ile finans kiralama faktoring, en çok düşen ise yüzde %1,45 ile madencilik oldu. Sınai endeksi de %0.94 artıda kapanış gerçekleştirdi. ABD’de büyümenin beklentileri karşılayan performansı endekslerde Powell sonrası bir miktar toparlanma getirdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DE BÜYÜME BEKLENTİLERİ KARŞILADI…

ABD’de 4.çeyrek büyümesinin 2. Revizesi %2.5 ile beklentileri karşılarken, bir önceki veri %2.6’dan %2.5’e revize edildi. Kişisel tüketim harcamaları ise, %3.8 artış gösterdi ve beklentileri aştı. Böylelikle talep tarafında görülen canlanmanın etkisi, büyümedeki pozitif tabloyu destekledi. 2018 yılında ise, ABD’de vergi indirimleri ve alt yapı harcamalarının artacağına dair iyimser beklentiler ile birlikte, büyümede olumlu tablonun korunacağını düşünüyoruz. ABD’de ikinci el konut satışları aylık bazda %0.4 artış beklentilerine rağmen, %4.7 gerileme gösterdi. Yurtiçinde ise, geçici dış ticaret rakamlarını takip ettik. Ocak ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre %10,7 artarak 12 milyar 457 milyon dolar olurken, ithalat da %38 yükselerek 21 milyar 524 milyon dolar oldu. Böylelikle Ocak ayında dış ticaret açığı %108,8 artarak 9 milyar 67 milyon dolara yükseldi. Bugün ise gündem özellikle ABD’den gelecek verilerle birlikte yoğun geçecek. ABD’den gelecek ISM imalat verisi ve çekirdek kişisel tüketim giderleri takip edilecek. Çekirdek kişisel tüketim giderleri, enflasyondaki gidişatına dair verebileceği sinyaller adına önemli olabilecekken, 4 faiz artırımı ihtimalini gözden geçiren piyasalar için dikkatle takip edilecek. Powell’ın 2. Sunumunun ise, ilk sunumunda açıklamalara paralel gelecektir diye düşünüyoruz. Ayrıca gün içerisinde Avrupa’dan gelecek PMI rakamları da Euro bölgesi büyümesi adına sinyaller verebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TRGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %1862 artışla 341 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 376 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %71 artışla 178 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 118 milyon TL)(KAP)

DOAS…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %43 azalışla 41 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 76 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %7 artışla 175 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 164 milyon TL)(KAP)

KATMR…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %4 artışla 3 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %41 artışla 18 milyon TL olarak açıklandı.(KAP)

GOODY…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde,40 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %407 artışla 57 milyon TL olarak açıklandı.(KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,02 yükselişle 146,625 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 145,000–147,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşı karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.17 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD’de açıklanan verilerin beklentilere paralel gelmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin bir miktar gevşemesi ile altın 1318 seviyelerinde yatay seyrediyor. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,62 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,35 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)