E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif seyir bekleniyor---

BİST'te negatif seyir bekleniyor

BİST'te negatif seyir bekleniyor
07 Mart 2018 - 08:39 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI. DÜŞÜŞLE BİTİRDİ…

BIST 100 endeksi, gün içerisinde 117.800 direncine doğru yükseliş kaydetse de. akşam saatlerinde kapanışa doğru gelen satışlarla birlikte günü %0.20 düşüşle 116.709 puandan kapanış yaptı. Önceki kapanışa göre 236.29 puan geri çekilme olurken, toplam işlem hacmi 7.1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti ve ortalama işlem hacminin üstündeydi. Bankacılık endeksi %1.02, holding endeksi %0.17 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %2.62 ile tekstil. En çok gerileyen ise, %6.76 ile ulaştırma oldu. Sınai endeksi ise, %0.30 düşüş gösterdi. TCMB faiz kararı öncesinde hareketlenen endeksin, risk iştahındaki seyre paralel hareket ettiğini görüyoruz.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
JEOPOLİTİK RİSKLER AZALDI. DOLAR DEĞER KAYBETTİ…

Piyasaların gündeminde bugün jeopolitik risklere dair gelişmeler vardı. Öncelikli olarak ABD’nin alabileceği ek gümrük vergisine karşılık olarak AB’nin de bazı ürünlerde ek vergi getirebileceğine yönelik açıklamalarla, piyasalar bir miktar “ticaret savaşları” tedirginliği yaşarken, G.Kore-K. Kore arasındaki gelişmeler rahatlama getirdi. Gündeme yansıyan “Kuzey Kore ile Güney Kore liderleri Nisan ayında gerçekleştirilecek bir zirvede bir araya gelecek.” haberi, risk-on modunu canlandırırken, Dolar gelişmekte olan ülke paralarının neredeyse hepsine karşı değer kaybetti. Rand, Peso ön plana çıkarken, TL’de bu tabloya göre görece olumlu etkilendi. Ayrıca, Kuzey Kore yönetiminin Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanmamayı, ABD ile anlaşılırsa nükleer ve füze denemelerini durdurmayı taahhüt ettiği de bildirildi. Borsalar cephesinde de olumlu bir gelişme olarak fiyatlanan bu durum, ABD endekslerinin açılışta pozitif bir tablo sergilemesine neden oldu. Birkaç gündür “ticaret savaşları” tedirginliğiyle özellikle Alman tahvillerine olan talep artmıştı ancak piyasada görülen bu rahatlama ciddi bir satış baskısını gündeme getirdi ve Alman 10 yıllık tahvil faizleri çok sert yukarı yönlü hareket gerçekleştirdi. Dolardaki zayıflama ile de neredeyse tüm emtialarda yukarı yönlü bir fiyatlama hakimdi. Dün itibariyle veri akışının da zayıf olması, haber akışlı fiyatlamaları gündeme getirse de, özellikle bugün yurtiçi piyasaların gündeminde TCMB’den gelecek faiz kararı olacak. Özellikle enflasyondaki güçlü seyrin etkisiyle, MB’nin faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini beklesek de, sıkı duruş mesajının altının çizilmesinin, Türk finansal varlıklarına destek verebileceğini düşünüyoruz. yurt dışında ise Avro Bölgesi büyüme, ABD'de ADP özel sektör istihdamı takip edilecek. Sabah itibariyle, Asya piyasaları negatif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da baskı altında seyrediyor. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

ULKER…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %114’lük artışla 137 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %70’lik artışla 233 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

NUHCM…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %50’lik artışla 48 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %2’lik artışla 55 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

CMENT…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %125’lik artışla 26 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %7’lik artışla 32 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,28 düşüşle 142,550 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 141,250-143,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.71 düşüşle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanmaya ilişkin açıklamaları ve Amerikan dış ticaret politikasının belirsizliğini koruması nedeniyle dolar endeksinde meydana gelen sert gerilemeye ek; Trump’ın gümrük vergisi adımıyla gündeme gelebilecek olası ticaret savaşları

üzerindeki endişelerin azalması altını desteklemeye devam etti. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %1.03 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti.Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,65 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)