E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif seyir bekleniyor---

BİST'te negatif seyir bekleniyor

BİST'te negatif seyir bekleniyor
02 Mart 2018 - 09:04 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSI GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

Son günlerde pozitif tablosunu korumaya çalışan endeks, dün %1.11 kayıpla günü 117.632 puandan kapadı. ABD’den gelen pozitif verilerle birlikte genel anlamda Türk finansal varlıklarının negatif ayrıştığı bir gün yaşanırken, gelişmekte olan ülke kurlarında da negatif bir seyir hakimdi. Dün Avrupa endekslerinde %2’ye varan satışlar görüldü. Global endekslere bağlı olarak negatif ayrışan BIST 100 endeksi içerisinde, bankacılık endeksi yüzde 1,27, holding endeksi yüzde 0,90 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 1,94 ile ulaştırmaydı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DE VERİLER İYİ GELMEYE DEVAM EDİYOR…

FED’in yakından takip ettiği çekirdek PCE fiyat endeksi yıllık bazda %1.5 ile beklentileri karşıladı. Kişisel gelirler de aylık bazda %0.3 beklentisinin üzerinde gelerek %0.4 arttı. Haftalık İşsizlik başvuruları 210 bin gelerek beklentinin oldukça altında, işgücü piyasasının iyimser tablosunu destekledi. Böylelikle enflasyon konusunda verileri izlemeye devam eden FED’in son gelen verilerden faiz artırımı konusunda destek bulduğu görülüyor. Özellikle 21 Mart’ta yapılacak toplantıda gelecek revizyonlar, yıl içerisindeki faiz patikasının belirlenmesi açısından kritik önemde olmaya da devam edeceğe benziyor. ISM imalat verisindeki toparlanma da ciddi anlamda iyimser beklentileri destekledi. 60.8 olarak açıklanan veri, talebin güçlü olduğunu teyit ederken, son 2004 yılından beri en iyi gelen datalardan bir tanesi olarak hanelere yazıldı. FED başkanı Powell da senatoya yaptığı sunumda, temsilciler meclisindeki sunuma paralel olarak, iş gücü piyasasının iyi gittiğine, ücretlerde toparlanmanın devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Genel olarak baktığımızda ise, yıl içerisinde 2-3 faiz artırımı fiyatlamasının 3-4 adımına yükselmesini destekleyen bir beklenti piyasalarda fiyatlanmaya başladı. Yurtiçinde ise, TCMB haftalık istatistikleri açıklandı. Yabancılar, 23 Şubat haftasında 148,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. 241 milyon dolarlık DİBS alınırken, 13,4 milyon dolarlık Özel Sektör Tahvil ve Bonosu (ÖST) sattı. Nette, 390 milyonluk menkul kıymet alındı. Avrupa’da ise, işsizlik oranı %8.6 olarak açıklandı ve son dönemdeki toparlanmanın devam ettiğine işaret etti. Bugün ise, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’nin açıklamaları, Euro bölgesinden gelecek üretici fiyat endeksi ve ABD’den Michigan Tüketici güveni verileri takip edilebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları zayıf bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

AEFES…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 194 milyon TL net zarar açıkladı. (Beklenti -157 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %56 azalışla 353 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 342 milyon TL)(KAP)

AKENR…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 200 milyon TL net zarar açıkladı. (Beklenti -169 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %2 azalışla 44 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 34 milyon TL)(KAP)

PETKM…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %2 azalışla 365 milyon TL net kar açıkladı.(Beklenti 301 milyon TL) FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %6 artışla 449 milyon TL olarak açıklandı. .(Beklenti 399 milyon TL) (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,42 düşüle 143,850 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 142,250–144,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşı karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.29 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dolar endeksindeki düşüş, altının yaklaşık son 2 ayın en düşüğünden toparlanarak 1317 ons seviyelerine tekrar ulaşmasını sağladı. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0,93 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,34 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)