E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış olabilir---

BİST'te negatif açılış olabilir

BİST'te negatif açılış olabilir
03 Nisan 2018 - 09:04 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılış yapması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BİST 100 endeksi yurtdışındaki düşük volatilitenin etkisiyle birlikte günü genel olarak yatay seyirle geçirdi. Günün ilk yarısını %0.09 artışla kapatan endeks, kapanışa doğru gelen hafif satışlarla birlikte 114.442 puandan kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi %0.81, sınai endeksi günü %0.27 ekside kapattı. Veri bakımından oldukça sakin bir günü geride bırakan yurtiçi piyasalar için bugün gelecek enflasyon datası sonrası volatilitede bir miktar daha canlanma söz konusu olacaktır. Tahvil faizlerinde ise, yükseliş devam etti. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi %0.80 kadar yükselişle 12.59’lara çıkarken, 10 yıllık tahvilin faizi %0.29 yükseliş gösterdi ve 14.15’lere doğru bir seyir izledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YURTİÇİNDEN ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR…

Bugün gözler yurtiçinden gelecek TÜFE verisinde olacak. Verinin aylık bazda %0.9 artması ve yıllık manşet rakamın %10.03 olarak açıklanması bekleniyor. Beklentiyi ise bir miktar iyimser bulduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle iç talebin canlı seyri ve son dönemde enerji fiyatlarındaki yükselen seyrin manşet datayı bir miktar daha yukarı çekeceğini bekliyoruz. Ayrıca kurun yansıması her ne kadar gecikmeli olsa da, yüksek seyrin enflasyon dinamiklerine baskı yaratabilme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz. Baz etkisi kaynaklı çekirdek enflasyon bir miktar daha iyimser seyrin olabileceğini ancak bu geri çekilmenin Mart ayındaki manşet veriyi çok fazla geriye çekemeyeceğini düşünüyoruz. Enflasyonda bozulma devam ederse, TL’nin bir miktar daha baskı altında kalma ihtimali söz konusu olabilir. Ayrıca ÜFE’deki yüksek seyrin de devam etme ihtimali söz konusu olacak gibi görünüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası uzlaşmalı vadeli Döviz satım ihaleleri açtı. TCMB bugün 2 ayrı vadede Türk lirası uzlaşmalı döviz satım ihalesi açtı. 1 ay vadeli döviz satım ihalesinde tutar 150 milyon dolar olurken, 3 ay vadeli döviz satım ihalesinde ise tutar 100 milyon dolar olarak ilan edildi. İhale takvimine göre ise yılın ikinci çeyreğinde toplam 10,6 milyar Dolar tutarında TL uzlaşmalı vadeli döviz satımı planlanıyor. ABD’de açıklanan verilere baktığımızda ise, ISM imalat datası 60 beklentilerine nazaran 59.3 olarak açıklandı ve sınırlı bir geri çekilme gösterdi. Datanın önemli bir bozulmaya işaret ettiğini ise henüz söyleyemeyiz. Hatta ABD’de ISM İmalat fiyat endeksindeki yükselişin ise yükselen taleple birlikte enflasyonist baskı yaratabilecek bir gelişmeye zemin hazırlayabileceğini düşünüyoruz. Yurtdışı politik gündemde ise, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşları konusundaki endişelerin devam ettiğini görüyoruz. Çin yönetiminden gelen ilk resmi karşılık ise toplamda 3 milyar doları bulacak 128 ürüne %15 ile %25 arasında değişen ek gümrük vergisi getirme kararı oldu. Ayrıca Trump yönetiminin bu hafta, teknoloji transferi politikaları konusunda Pekin'i cezalandırma amaçlı gümrük tarifeleri için Çinli ithalat kalemleri listesini açıklayacağı haberleri konuşulmaya devam ediyor. Endişelerin etkisiyle güvenli liman altın %1 kadar primlenirken, endüstriyel ürünlerde satış baskısı hakimdi. Sabah itibariyle, Asya piyasaları satıcılı bir seyir izliyor. ABD vadeli piyasaları ise hafif artıda. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılış yapmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

BAGFS…Nötr…Yunanistan'a ihraç edilmek üzere Mekatrade firmasından alınan AS gübresi ile Yunanistan ve İtalya'ya ihraç edilmek üzere Yara firmasından alınan AS gübresi siparişlerinin sevkiyatı tamamlanmıştır. (KAP)

HALKB…Nötr…Halkbank Genel Müdürlük binası olarak kullanılan Halk GYO'ya ait "Ataşehir Finans Kule" binasının kira sözleşmesi aylık 1,35 milyon lira + KDV bedelle 1 yıl uzatıldı. (Business HT )

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,02 yükselişle 139.500 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 138.500-140.250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,42 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD’nin alüminyum ve çelik ithalatına yönelik koyduğu gümrük tarifelerine karşılık, Çin’in ABD ürünlerine ek gümrük vergisi uygulamaya başlaması ticaret savaşlarını tekrar gündeme getirirken Dolar’daki geri çekilmeyle birlikte altın fiyatları yükselişe geçti. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.86 yükselişle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,12 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)