E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış olabilir---

BİST'te negatif açılış olabilir

BİST'te negatif açılış olabilir
05 Mart 2018 - 08:57 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSI BASKI ALTINDA…

İki gün üst üste negatif kapanış gerçekleştiren endeks, günü %0.66 kayıpla tamamladı. 116.859 puandan günü kapatan borsa, özellikle yurtdışında Trump’ın söylemleri ile birlikte, global endekslere paralel satışların etkisinde kaldı. Gün içerisinde 116.265 puana kadar gerileyen ve buradan destek bulan endekste, bankacılık endeksi %0,51, holding endeksi %0,27 değer kaybetti. Sınai endeksinde kayıp %1’leri buldu. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %1,90 ile madencilik olurken, en çok gerileyen ise %3,59 ile ulaştırma oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
PİYASALARDA TEDİRGİNLİK ARTTI…

Bir yandan FED’in daha şahin bir para politikası izleyeceği beklentisi, diğer yandan Trump’ın, çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi koyma vaadiyle ortaya çıkan “ticaret savaşları” paniği, küresel piyasalarda tedirginliği artırırken, risk iştahında görülen zayıflama ile birlikte, güvenli limanlara olan talep arttı. Özellikle Trump’ın vaatleri birçok ülkeden tepki alırken, doların da gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kaybettiği bir gün ile birlikte dolar endeksinde zayıflama hakimdi. Tahvillere olan talep artarken, altın ve Japon yen’in de değerlenme söz konusu oldu. Ayrıca Japonya Merkez Bankası’nın para politikasında 2019 yılı ile birlikte normalleşmeye yönelik adımlar atacağı sinyalini vermesi ve çok uzun vadeli tahvil alımlarında azaltıma gideceğini belirtmesi, yen’in dolar’a karşı güçlenmesinde etkiliydi. Gelişmekte olan ülke para birimleri ise, dolara karşı değer kaybetti. Özellikle “ticaret savaşları” beklentisi ile birlikte Rand, Real ve TL zayıflayan para birimleri arasında yerini aldı. Piyasada risk iştahının yeniden zayıflaması ile birlikte gelişmekte olan ülke kurlarında baskının devam etme ihtimali söz konusu olabilir. Bugün ise özellikle yurtiçinden sabah saatlerinde gelecek enflasyon verisi Türk finansal varlıkların performansı açısından oldukça önemli olacaktır. Piyasa beklentisinin enflasyonda bir miktar zayıflama beklentisi olsa da, çift haneli rakamlarda bir süre daha kalabileceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca ABD’den gelecek ISM Hizmetler PMI datası, Dolar’ın performansı üzerinde etkili olabilir. Hafta genelinde ise, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı, Cuma günü ABD’den gelecek tarım dışı istihdam ve ücretler dataları dikkatleri çeken gelişmeler arasında yer alacaktır. Sabah itibariyle, Asya piyasaları zayıf bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

ENKAI…Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 1,979 milyon TL net zarar açıkladı. (Beklenti 637 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde -1,850 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 699 milyon TL)(KAP)

VAKBN…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %4 azalışla 479 milyon TL net kar açıkladı.(Beklenti 861 milyon TL) (KAP)

KLGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 68 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde -8 milyon olarak açıklandı.(KAP)

ASUZU…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 32 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde -21 milyon TL olarak açıklandı.(KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,76 düşüşle 142,750 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 141,500-143,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları geçen haftanın son gününde, gelişen ülke para birimlerine karşı karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.09 düşüşle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

“ABD gümrük vergisinin küresel ticaret savaşlarına neden olabileceği ve ekonomik büyümeyi etkileyebileceği” endişelerinden kaynaklı oluşan risklerin artışı, dolar endeksinin 6 haftanın zirvesinden düşüşü ile birleşerek haftanın son gününde, altına 2 ayın en düşüğünden tekrar değer kazandırdı. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %1,30 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları geçen haftanın son gününde, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yerini aldı. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %1,38 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)