E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış bekleniyor---

BİST'te negatif açılış bekleniyor

BİST'te negatif açılış bekleniyor
26 Nisan 2018 - 09:13 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif negatif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi öngörülüyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BİST100 endeksi önceki kapanışa göre 2.41% gerilerken toplam işlem hacmi 8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi 3.90%, holding endeksi 2.21% değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında 15.58% ile finans kiralama, faktoring en çok kazandıran, 6.41% ile turizm en çok gerileyen oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Küresel piyasalarda Dolar, 3 ayın zirvesinde rallisine ara verirken ABD 10 yıllıkları 3% üzerindeki yerini sağlamlaştırdı. Başta Stoxx Europe 600 ve S&P500 endeksleri olmak üzere yoğun bilanço akışında hisseler küresel çapta baskılandı. TCMB beklentiler dahilinde geç likidite penceresi faizini 75 baz puan artırarak 13.50%’ye yükseltti. Politika faizi 8%’te sabit bırakılırken gecelik marjinal fonlama oranı 9.25% ve gecelik borçlanma faiz oranı 7.25%’te sabit tutuldu. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla ölçülü bir parasal sıkılaştırmaya gidilmesi yönünde karar verildiği belirtildi. Kurul, fiyat istikrarı amacıyla elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğinin altını çizerken, diğer taraftan, açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin geleceğe yönelik politika duruşunun şekillenmesine neden olabileceği önemle vurgulandı. Açıklamanın hemen ardından, TL‘de 1%’lik değerlenme ve BIST100’de ise 109,875’den 108,879 puana gerileme gözlemlendi. ABD Dolar’ı küresel piyasalardaki tırmanışını sürdürürken diğer taraftan 3% üzerindeki ABD tahvil faizleri 7 Haziran’daki TCMB toplantısına kadar iç piyasa ve kur üzerindeki baskıyı devam ettirecektir. Dün, ECB yetkilileri tahvil alım programını kademeli olarak bitirmek için zamanın geldiğine yönelik güvenin arttığını belirtti, bugünse ECB faiz kararı ve ardından gelecek basın açıklaması dikkatle takip edilecek. Sabah itibariyle Asya piyasaları satıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise artıda. BİST100 endeksinin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TTKOM…Pozitif… Şirket, 2018 yılı 1. çeyrek dönemine ilişkin beklenti üzerinde 56 milyon TL kar açıkladı. (Beklenti: 38 milyon TL) FAVÖK ise, 2018 yılı 1. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre 24% artarak 2,019 milyon TL oldu. Şirketin net kar marjı ise 2018’in 1. çeyreğinde 1.2% olarak gerçekleşti. (KAP)

AKBNK…Pozitif… Şirket, 2018 yılı 1. çeyrek dönemine ilişkin beklenti üzerinde 1,694 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti: 1,587 milyon TL). (KAP)

ASELS…Nötr… Şirket, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile ATAK Programı Altyüklenicilik Sözleşmesi Sözleşme Değişikliği-11 ile ilgili olarak, toplam bedeli 132.815.349 TL ve 35.784.770 ABD Dolar’ı tutarında, ilave helikopter aviyonik ekipman kitleri tedariği için sözleşme değişikliğini imzalandığını ve söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2020-2021 yılları arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. (KAP)

Bugün 2018 1. çeyrek finansallarını açıklaması beklenen şirketler: ARCLK, GARAN, FROTO, ISGYO, ANHYT, AVISA…

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2.30 düşüş ile 131.725 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 130.750 – 132.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.05 yükseliş ile kapattı.

Bugün, USDTRY kontratının güne hafif azalış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, güçlü Dolar, yüksek ABD tahvil faizleri ve ABD-Çin arasındaki ticaret gerginliğinin yumuşadığına ilişkin sinyaller nedeniyle geriledi. Nisan vadeli Altın/USD kontratı ise günü %0.54 düşüş ile tamamladı.

Bugün, Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.30 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)