E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te Merkez baskısı oluşabilir---

BİST'te Merkez baskısı oluşabilir

BİST'te Merkez baskısı oluşabilir
18 Ocak 2018 - 08:48 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün TCMB toplantısı nedeniyle hafif baskı altında kalabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ YÜKSELİŞE EŞLİK ETTİ...

BIST 100 Endeksi dün, güne karışık seyir ile başlamasına karşın global hisse piyasalarındaki yükselişin devam etmesi ve endeksin, gelişen ülke piyasalarına kıyasla hem cazip çarpanlardan işlem görmesi hem de relatif olarak gerisinde performans göstermesi paralelinde gelen alımlar eşliğinde günü %1,9 yükselişle 116,593 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,6, BIST Sanayi Endeksi %1,4 oranında yükseldi. Ayrıca dün Euro bölgesinde Aralık ayı enflasyon verisi takip edildi. Euro bölgesinde enflasyon beklentilere paralel olarak aylık bazda %0,4, yıllık bazda ise %1,4 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 14:00 TCMB FAİZ ORANI KARARI…

Bugün piyasalarda gündem TCMB para politikası toplantısı ve faiz oranı kararı olacak. Piyasa beklentisi TCMB’nin faizlerde değişikliğe gitmemesi yönünde. Biz de piyasa beklentisine paralel olarak TCMB’nin enflasyonda gerilemenin devam edeceği beklentisi nedeniyle faiz oranlarında ve sıkı duruşun devam edeceğine yönelik söylemlerinde bir değişikliğe gitmesini beklememekteyiz. Bununla birlikte, yapılacak açıklamalarda, fiyat gelişmelerine ilişkin detayların gelecek enflasyon verileri açısından ipucu verebilecek olması nedeniyle dikkat edilmesi gerekebileceğini düşünüyoruz. Yurtiçi piyasalar için görünüm ise pozitif. Jeopolitik riskler nedeniyle gelişen ülkelere kıyasla negatif ayrışan BIST 100 Endeksi, ABD’den gelen ılıman açıklamalar ve paralelinde jeopolitik tansiyonun bir miktar düşmesi eşliğinde bu farkı kapatma çabası içerisinde. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün TCMB toplantısı nedeniyle hafif baskı altında kalabileceğini düşünmemize karşın gün içerisinde hafif yükseliş eğilimli seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, kargo taşımacılığında hedefin dünyada ilk 5'e girmek olduğunu ve 2018 yılında 2 milyon ton kargo ile 1,540 milyon USD ciro hedeflediklerini söyledi.

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, EPDK ve Rekabet Kurumu tarafından İncesu Hidroelektrik Santrali'nin satışının onaylandığını ve Fernas Grup Şirketlerinden Deniz Elektrik Üretim Ltd. Şti'ye satışının 17 Ocak 2018 tarihinde tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, satış bedeli olan 15 milyon USD’nin tahsil edildiği ve 1,4 milyon TL satış kârının şirketin kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanılacağını bildirildi. (KAP)

KOZAL…Sınırlı Pozitif… Şirket, 15.01.2018 tarihinde Ovacık 3.nolu Atık Depolama Tesisi için Geçici Faaliyet Belgesi onayının alındığını, 17.01.2018 tarihi itibariyle Ovacık tesisinde üretime tekrar başlandığını ve inşaat yılı 1997 olan tesiste önemli ölçüde yenileme işlemleri de yapılarak tesis işletme ömrünün uzatıldığını belirtti. (KAP)

ORGE…Sınırlı Pozitif… Şirket, İstanbul'da inşası devam etmekte olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nin, 2 istasyonunun elektrik işlerinin bir kısmına yönelik olarak verdiği 1,6 milyon Euro + KDV tutarındaki teklife ilişkin olarak, işveren ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlandığını açıkladı. (KAP)

ITTFH…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklığı olan Seha İnşaat Mühendislik yönetimi tarafından Konya’da bulunan arsanın, devam eden mevcut projeleri, finansal durum ve kredi imkanları sebebiyle, 43,9 milyon TL + KDV bedelle Adese A.Ş.'ye satılmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,6 yükselişle 144,775 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 144,000 – 146,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş eşliğinde hafif geriledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası üyesi Constancio’nun açıklamaları eşliğinde düşüşünü sürdürdü. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)