E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te karışık seyir devam edebilir---

BİST'te karışık seyir devam edebilir

BİST'te karışık seyir devam edebilir
30 Ekim 2017 - 09:23 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün dolarda hafif geri çekilme olmasına karşın yurtdışı piyasalardaki karışık seyirle yatayda açılması ve gün içerisinde bu eğilimi sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DOLAR/TL’DEKİ GERİLEME İLE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, Dolar/TL’deki geri çekilme ve global hisse piyasalarındaki yükseliş eşliğinde günü %0,5 yükselişle 107,884 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,4, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında yükseldi. Ayrıca Cuma günü ABD’de 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edildi ve beklentilerin üzerinde olarak %3,0 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHI PARALELİNDE YATAY SEYİR…

Bu haftanın önemli gündem maddeleri Salı günü yurtiçinde ticaret açığı ve Euro bölgesinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi, Çarşamba günü ABD’de FED para politikası toplantısı ile faiz oranı kararı, Cuma günü ise yurtiçinde S&P kredi notu ve görünümü değerlendirmesi ile Ekim ayı enflasyon ve ABD’de istihdam verileri olacak. Bugün gündem sakin seyrederken sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlemekte, ABD vadeli Hisse piyasaları ise hafif düşüş eğilimli seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi’nin bugün Dolar’da hafif geri çekilme olmasına karşın yurtdışı piyasalardaki karışık seyirle yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

YKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %6 düşüşle beklentilerin üzerinde olarak 841 milyon TL (beklenti 758 milyon TL) net kar açıkladı. (KAP)

FROTO…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %4 düşüşle beklentilerin üzerinde olarak 346 milyon TL (beklenti 273 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %3 artışla beklentilerin üzerinde olarak 491 milyon TL (beklenti 414 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TATGD…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %94 artışla beklentilerin üzerinde olarak 18 milyon TL (beklenti 9 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %63 artışla beklentilerin üzerinde olarak 18 milyon TL (beklenti 14 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

JANTS…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %8 artışla 11 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %17 artışla 15 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

VESTL…Sınırlı Pozitif… Şirket, gelişen pazarlardaki varlığını artırma stratejisi kapsamında, Güney Koreli beyaz eşya firması Dongbu Daewoo Electronics Corporation'ın paylarının tamamının satın alınmasına yönelik bir ön teklif verdiğini ve satıcılarla nihai teklif öncesi karşılıklı görüşmeler ve değerlendirmelerin devam ettiğini açıkladı. (KAP)
TAVHL…Sınırlı Pozitif… Medyada çıkan habere göre DHMİ’nin, Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile katlı otopark ve genel havacılık terminalinin işletme haklarının kiralama suretiyle verilmesine ilişkin kira sözleşmesinin döneminden erken sonlandırılması durumunda olası kar kaybının tespiti rapor ve değerlendirme işini ihale edeceği belirtildi. (Habertürk)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 yükselişle 132,050 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 131,250 – 133,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ekim vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ile ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş eşliğinde hafif yükseldi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı ve düşüşünü sürdürdü. Ekim vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %1,0 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)