E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş olabilir---

BİST'te hafif yükseliş olabilir

BİST'te hafif yükseliş olabilir
07 Kasım 2017 - 09:08 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DÖVİZ KURLARINDA GÖRÜLEN GERİ ÇEKİLME EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, ABD temsilciliklerinin sınırlı vize vermeye başlayacaklarının açıklanması ve TCMB’nin rezerv opsiyonu mekanizması ve reeskont kredilerine ilişkin yaptığı düzenlemelerin piyasalarda olumlu algılanması eşliğinde döviz kurlarında görülen geri çekilme paralelinde günü %2,6 yükselişle 114,166 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,7, BIST Sanayi Endeksi ise %2,3 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KURLARDA STABİLİZASYONLA BERABER YENİ ZİRVE SEVİYELERİ HEDEFTE OLABİLİR…

ABD ile yaşanan vize sorununun çözülmesi ve TCMB’nin piyasaya müdahalesi ile döviz kurlarındaki kısa orta vadeli stabilizasyonun endeksi desteklemesini beklemekteyiz. Özellikle gelişen ülke piyasalarında da olumu seyir, gelişen ülke para birimlerindeki değer kaybının durmasıyla birlikte devam etmekte. Bu nedenle, BIST 100 Endeksi için yeni zirve seviyelerin hedefte olabileceğini düşünüyoruz. Bugün global gündem sakin seyrederken, sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlemekte, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

VAKBN…Negatif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %33 düşüşle beklentilerin altında olarak 628 milyon TL (beklenti 736 milyon TL) net kar açıkladı. (KAP)

SAHOL…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %11 artışla beklentilerin üzerinde olarak 881 milyon TL (beklenti 725 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %1 artışla 2,320 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIMAS…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %5 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 227 milyon TL (beklenti 208 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %6 artışla beklentilerin üzerinde olarak 343 milyon TL (beklenti 315 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

CIMSA…Nötr… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %44 artışla beklentilerin üzerinde olarak 72 milyon TL (beklenti 58 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %35 artışla beklentilere paralel olarak 124 milyon TL (beklenti 122 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

Havacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… 2017 Ekim ayında Türkiye geneli direkt transit toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %11,4 artış, geçen aya göre ise %10,4 azalışla 17,8 milyon olarak gerçekleşti. Sektör genelinde yıllık büyüme oranı Ekim ayında %7,3’ten %8,7’ye yükselmiş oldu. (DHMİ)

Savunma Sanayi Sektörü…Sınırlı Pozitif… Tayland’da Asya-Pasifik bölgesinin önde gelen fuarlarından biri olan Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı başladı. Fuara Türkiye’den birçok şirket katılırken bu şirketler arasında Aselsan, Otokar ve Katmerciler de yer alıyor. (Anadolu Ajansı)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %3,4 yükselişle 143,650 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 142,750 – 144,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası, hem TCMB’nin rezerv opsiyonu mekanizması ve reeskont kredilerine ilişkin yaptığı düzenleme hem de ABD temsilciliklerinin vize vermeye başlayacaklarını açıklaması ile birlikte pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,0 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen geri çekilmeye bağlı olarak yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, yatay seyir izledi. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)