E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş olabilir---

BİST'te hafif yükseliş olabilir

BİST'te hafif yükseliş olabilir
13 Ekim 2017 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile başlaması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜVERCİN FED ÜYELERİNİN YORUMLARI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, FED toplantı tutanaklarında üyelerin enflasyon konusunda endişelerini dile getirmesi ve 2018 yılındaki olası faiz artırımları konusunda kararsız olduklarını söylemesinin ardından zayıflayan Dolar ile gelişen ülke piyasalarındaki olumlu seyrin devam etmesi eşliğinde günü %2,0 yükselişle 105,932 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,7, BIST Sanayi Endeksi ise %2,6 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ZAYIF DOLAR GELİŞEN ÜLKE PİYASALARINI DESTEKLEMEKTE…

Yurtiçinde gündem sakin seyrederken, ABD’de Eylül ayı TÜFE ve perakende satış verileri takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, TÜFE beklentisi aylık bazda %0,6, yıllık bazda ise %2,3 artış yönünde. Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişle ABD manşet enflasyonda bir miktar kuvvetlenme görsek de çekirdek enflasyonda zayıflığın devam etmesi durumunda Dolar’daki güçlenme durumunun geçici olmasını beklemekteyiz. Gelişen ülke piyasalarında yükseliş ise devam etmekte ve zayıf Dolar gelişen ülke para birimlerindeki değer kazançları ile birlikte hisse piyasalarındaki yukarı yönlü hareketi desteklemekte. Bizim de gelişen ülke piyasalarına kıyasla yüksek iskontomuzla beraber bu yükselişe eşlik edeceğimizi düşünüyoruz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

KRONT…Pozitif… Şirket, ABD’de kurulu iştiraki olan Krontech’in global bulut çözümleri servis sağlayıcısı GTT ile "Single Connect" programını sunmak için anlaştığını bildirdi. KRONT hisseleri için olumlu görüşümüzü ve 12 Temmuz 2017 tarihinde verdiğimiz 29,85 TL hedef fiyatlı AL önerimizi sürdürmekteyiz. (KAP)

TUPRS…Nötr… Şirket, Aliağa, İzmir rafinerisindeki patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan çalışanlara ilişkin bütün sorumluluklarını yerine getireceğini açıkladı. (Dünya)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Şirket, 6 adet Enerji Santrali'nin 2018‘de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten tesisler için oluşturulan ve USD bazında sabit fiyat garantisi veren YEKDEM’den faydalanabilmesi için EPDK'ya gerekli başvuruların yapıldığını bildirdi. (KAP)

TTRAK…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ocak – Eylül 2017’de %2 azalışla 9,268 adet traktör ihraç ettiğini ve yedek parça ihracatı ile birlikte toplamda %13’e yaklaşık artışla 237 milyon USD gelir elde ettiğini açıkladı. (KAP)

ICBCT…Negatif… Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında, ICBCT.E paylarında 13/10/2017 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/10/2017 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacağı belirtildi. (KAP)

AYEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Arnavutluk Cumhuriyeti Enerji ve Endüstri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılan, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılacak olan, 111 MW kurulu gücünde, yıllık 366,6 milyon kWh Elektrik Enerjisi Üretim kapasiteli ve 35 yıl süreli HES-KALİVAÇ Hidroelektrik Santrali işinin ihale sürecinde şirket ve Arnavutluk'ta yerleşik FUSHA Shpk Ortak Girişimi’nin ilk sırada yer aldığını ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,0 yükselişle 130,775 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 130,000 – 132,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları, FED Eylül ayı toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ile yaşanan gerilime dair açıklamaları ile birlikte negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED Eylül ayı toplantı tutanaklarında üyelerin güvercin açıklamaları ve enflasyon konusunda endişelerini dile getirmesi ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerileme eşliğinde hafif yükseldi. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, İspanya'da hükümet ve ana muhalefet partisi, Katalonya'daki bağımsızlık girişimini sonlandırmak için ortak hareket etme kararı almasının ardından 1,19 seviyelerine doğru yükseliş göstermesine karşın gelen kar satışları ile geriledi. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)