E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
24 Nisan 2018 - 08:49 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 1.06% düşüşle kapanırken toplam işlem hacmi 6.2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi 1.4%, holding endeksi 0.5% değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında 5.35% ile finans kiralama, faktoring en çok kazandıran olurken en çok gerileyen ise 3.33% ile ulaştırma oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
3% TAHVİL FAİZİ DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR…

Haftanın ilk işlem gününde; Dolar ralliye yönelirken ABD 10 yıllık tahvil faizleri 2014’ten bu yana ilk defa 2.99% seviyesine ulaştı. Asya piyasalarında görülen geri çekilme ardından Avrupa hisseleri de karışık seyre yöneldi. Stoxx Europe 600 ve MSCI Asia Pacific endeksleri satışlarla geriledi. İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit mevzuatıyla mücadele ederken İngiliz Sterlin’i Dolar karşısında değer kaybetti. Euro da Avrupa ekonomisinin yavaşladığına yönelik sinyallerle geriledi. Euro Bölgesi’nde İmalat PMI Nisan ayında bir önceki seviyesi 56.6’dan 56 puana inerek son 14 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bölgeden gelen makroekonomik veriler, ekonomideki genişlemenin yılbaşına kıyasla çok daha zayıf hızda Nisan ayında da devam ettiğine işaret ediyor. S&P500 haftaya 0.23% yükselişle 2,676 puandan başladı ve ABD’li teknoloji şirketleri ve banka hisselerindeki kayıplarla günü karışık seyirle kapattı. ABD, Rus metal devi United Co. Rusal’a yönelik uygulamada olan yaptırımlardaki duruşunu yumuşattı. Rusal üzerindeki yaptırımların nasıl kaldırılacağı ilk kez tartışılırken, diğer taraftan, Rusal ile anlaşmaları olan şirketlere 5 aylık bir müddet de verilmiş oluyor. Sonuç olarak, alüminyum fiyatları 9.4% geriledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 2018 yılsonunda ihracatımızın 170 milyar doları aşacağını ve 2018’in ilk çeyreğinde 7%’in üzerinde bir büyüme gerçekleşeceğine yönelik beklentilerini paylaştı. IMF Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye’nin büyüme artışında yavaşlama beklemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Türkiye’de büyümenin potansiyeli üzerinde gerçekleştiğini belirtirken aynı zamanda ‘sıkılaşma politikası’ önerisinde bulundu. Sabah itibariyle Asya piyasaları alıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise artıda. BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

CCOLA…Pozitif…Coca-Cola İçecek A.Ş., Pakistan'daki 84 milyon ünite kasa kapasiteye sahip 45 milyon dolar maliyetli 6. fabrikasını Faisalabad'da açtığını duyurdu. (KAP)

THYAO…Sınırlı Negatif…Şirket, yatırımcılarından Arrowstreet Capital Limited Partnership’in 18.92 lira fiyattan 993,858 adet pay sattığını açıkladı. Satış işlemi sonrasında, Arrowstreet Capital Limited Partnership’in sahip olduğu pay oranı 5.02%’ten 4.95%’e düşmüştür. (KAP)

GOZDE…Nötr…Şirket, 39% oranında sermaye payı ile hissedarı olduğu Şok Marketler Ticaret A.Ş.'nin paylarının muhtemel halka arzı kapsamında 1 TL nominal değerli pay başına talep toplama fiyat aralığının 12.00 TL ila 14.40 TL olarak belirlendiğini açıkladı. (KAP)

Bugün, 2018 1. çeyrek finansallarını açıklaması beklenen şirketler: TCELL,CEMTS, SASA,TATGD, BIZIM…

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0.98 düşüş ile 135.875 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 134.500 – 136.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Türk lirası da global seyre eşlik etti. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.64 yükseliş ile kapattı.

Bugün, USDTRY kontratının güne hafif azalış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, küresel çapta politik endişelerin hafiflemesi ve Dolar’ın ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen artışla güçlenmesi sonucu yaklaşık 2 haftanın en düşüğüne geriledi. Nisan vadeli Altın/USD kontratı ise günü %0.54 düşüş ile tamamladı.

Bugün, Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.68 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)