E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
29 Mart 2018 - 08:59 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin de bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

Global borsalarda yaşanan satıcılı seyrin etkisi ve risk iştahında yaşanan düşüşle birlikte BİST 100 endeksi de günü satıcılı bir seyirle kapattı. TL varlıkları gün içerisinde baskı altındaki görüntüsünü devam ettirirken, tahvil faizlerinde de yukarı yönlü bir seyir hakim oldu. 2 yıllık tahvil faizleri 14.30’ların üzerine gelirken, 10 yıllık tahvil faizleri 12.80’lere kadar yükseldi. Enflasyondaki yüksek seyir ve son dönemde artan risk priminin etkilediği tahvil cephesinde faizlerin yüksek seyri gün içerisinde kendini göstermeye devam etti. Böylelikle BİST günü %1.78 düşüşle 114.129 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksinde kayıp %2.3 olurken, sınai endeksi de gün içerisinde %1.84 kayıpla zayıf bir tablo sergiledi. İşlem hacmi ise, 7.7 milyar TL olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YURTİÇİNDE 2017 BÜYÜME RAKAMLARI BEKLENİYOR…

Piyasalarda volatilitenin özellikle “ticaret savaşları” gündemiyle arttığı ve ABD endekslerinde teknoloji hisselerinde yaşanan satışın genele yayıldığı bir gün geride kaldı. Diğer yandan ABD büyümesinin beklentilerin üzerinde %2.9’a yükselmesi, faiz artırımı sürecinin hızlı bir şekilde devam edeceğine işaret etti. Hane halkı harcamaları ve özel yatırımlarda görülen ivmelenmenin büyümedeki artışda destekleyici olduğunu ancak net ihracatta görülen daralmanın negatif olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca şirket karlarında da önceki döneme göre bir daralma görüldü. Diğer yandan reel tüketim harcamaları %3.8 beklentisinin üzerinde %4.0 olarak açıklanarak talebin güçlü seyrettiğine ve enflasyonist bir baskı görülebileceğine işaret etti. Siyasi tarafta ise, özellikle ABD’nin Çin şirketlerinin ABD'deki yatırımlarına dair soruşturma başlatmak için bir rapor hazırladığının belirtilmesi endekslerdeki negatif seyrin üzerinde etkiliydi. Diğer yandan ABD ve Güney Kore, döviz ve otomobil düzenlemeleri başta olmak üzere ticaret anlaşmasını revize edeceklerine dair bir haber akışı takip ettik. Böylece Güney Kore'nin ABD'li otomobil üreticilerine uyguladığı mevcut yıllık kota miktarını 25.000'den 50.000'e çıkardığı belirtildi ve ticaret anlaşmalarının yeni bir boyut kazanacağı daha aşikar hale geldi. Ayrıca beklentiler dahilinde faiz indiren Güney Afrika faizi %6.50 seviyesine çekti. Reel faizin daralmasıyla birlikte ise, Rand günün en çok değer kaybeden EM para birimiydi. Yurtiçinde ise Başbakan Sn. Binali Yıldırım’ın ekonomiyi destekleyici 128 Milyar TL’lik paketi önümüzdeki hafta duyuracağına dair açıklamalarını takip ettik. Bugün ise 2017’nin 3. çeyreğinde %11.1’lik büyüme rakamını yakalayan Türkiye’nin nihai büyüme rakamları açıklanacak. %6.5 beklentisinin üzerinde bir rakam görmemiz sürpriz olmayacaktır. Piyasanın da beklentisi keza bu şekilde konumlanmış durumda. 4. Çeyrekte 3.çeyreğe göre bir miktar ivme kaybı görülse de, emsallerine göre yıl sonu büyüme rakamının iyi bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca ABD’den gelecek PCE datası kritik önemde olacak. Diğer yandan İngiltere büyüme ve Almanya TÜFE rakamları önemli olacaktır. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da ekside. BIST 100 Endeksi'nin de bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin Dünya endekslerine paralel hareket etmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Pozitif…Turkcell Genel Kurul Toplantısı'nda Şirket'in toplam 1,9 milyar TL temettü dağıtılmasına karar verildi. (KAP)

YATAS…Sınırlı Negatif…Yataş, % 250 bedelsiz sermaye artırımıyla mevcut sermayesini 42,79 milyon liradan 149,79 milyon liraya çıkarmaya karar verdi.(Business Ht)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,21 düşüşle 138,725 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 137.750-139.900 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,27 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, Amerikan büyüme verisi ardından dolar endeksinin 6. haftanın zirvesinden tekrar yükselişe geçmesiyle, zayıf hisse senedi piyasalarının desteklemesine rağmen, düştü. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.85 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,39 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)