E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
07 Şubat 2018 - 09:19 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yurtdışı piyasalardaki toparlanmaya bağlı olarak hafif yükseliş ile açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL RİSK İŞTAHINDA BOZULMAYA BAĞLI OLARAK GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi dün, güçlü ekonomik koşulların enflasyonu artıracağı, paralelinde faizlerin beklenenden daha hızlı artacağı ve eşliğinde borçlanma maliyetlerini artırarak varlık değerlemelerini aşağıya çekeceği beklentileri eşliğinde gerileyen global hisse piyasalarına paralel olarak günü %1,2 düşüşle 115,457 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,0, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 geriledi. Ek olarak dün TCMB Ocak ayı fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Yayınlanan raporda, zayıf TL’nin halen temel gıda fiyatlarına yansımaya devam ettiği, Ocak ayında enflasyonda yaşanan yavaşlamada baz etkisinin etkili olduğu ve çekirdek enflasyonun altında yatan eğilimlerin güçlü kalmaya devam ettiği belirtildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ TOPARLANMAYA BAĞLI OLARAK YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

BD piyasalarında sert satışların ardından güvenli liman arayışında olan yatırımcıların ABD tahvillerine yönelmesi eşliğinde gerileyen ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerileme yerini yeniden yükselişe bıraktı. Bu paralelde, hisse piyasalarındaki düşüşü alım fırsatı olarak gören yatırımcılar yeniden tahvilde satışa geçerek hisse piyasasında alım yönlü harekete geçmiş görünüyor. Bu çerçevede gelişen ülke piyasalarında ve paralelinde BIST 100 Endeksi’nde yaşanan satış baskısının hafiflemesi ve dünkü kayıplarının bir kısmını geri alması beklenebilir. Bugüne geldiğimizde ise, global bazda veri akışı sakin seyrediyor, gün genelinde FED üyelerinin konuşmaları takip edilecek. Cuma günü açıklanan güçlü ücretler verisi sonrasında üyelerin görüşlerini ortaya koyması açısından bu konuşmaların önem taşıdığını ve FED’in faiz artırım projeksiyonlarında değişiklik yapıp yapmayacağı hakkında fikir verebileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise satıcılı seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi'nin bugün yurtdışı piyasalardaki toparlanmaya bağlı olarak hafif yükseliş ile açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

YKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %5 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 880 milyon TL net kar (beklenti 855 milyon TL) açıkladı. (KAP)

CEMTS…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %66 azalışla 17 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %37 artışla 20 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

AKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu’nda hisse başına brüt 0,40 TL kar payı dağıtılması önerildi. (KAP)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile keşif sistemleri ihtiyacına yönelik 37 milyon USD toplam tutarında ilave siparişi kapsayan sözleşme değişikliği imzaladığını açıkladı. (KAP)

ENJSA…Nötr… Enerjisa’nın halka arz edilen 236,2 milyon TL nominal değerli paylarının 08/02/2018’den itibaren 6,25 TL baz fiyat ve "ENJSA.E" kodu ile sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacağı ve ilgili sırada maksimum emir değerinin 3 milyon TL olarak belirlendiği açıklandı. (KAP)

Halka Arz…MPARK… MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin halka arzına ek satış dahil tam talep geldiği ve halka arz hisse başı fiyat beklentisinin 19,00 TL olduğu belirtildi. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,2 düşüşle 142,675 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 142,000 – 144,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karışık seyir izlerken, Türk Lirası gerileyen enflasyon ve artan reel faiz eşliğinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli dolar/TL kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, global hisse piyasalarında toparlanma eğilimi ve ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş eşliğinde geriledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, güçlü Almanya fabrika siparişleri verisi sonrasında pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5307 Şubat 2018 09:31

    alan yatırım analizleri iyi oluyor.ciddi çalışmaları var.düşüşteki şirketler bugünkü işgyo da düşüş başlamış.da sorun şu işgyo zaten yükselmiyorki.işfinans borsa payları borsada el değiştirdi.Türkiyede bir ilki gerçekleştirdi işgrubu.*şirketi borsadan beleşe pazarladı bir nevi..sıra işgyo da gibi gözüküyor da ..kim aldı bu kararları önemli ..hemde hangi fiyatlardan***

  • ali07 Şubat 2018 09:28

    Hedef 140 bin