E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
29 Ocak 2018 - 08:45 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK SEKTÖRÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, global pozitif risk iştahının devam etmesine bağlı olarak riskli varlıklara olan talebin artması ve paralelinde global hisse piyasalarının yükselişini sürdürmesi ile gelişen ülke piyasalarına kıyasla özellikle bankacılık hisselerinin yüksek iskontolu işlem görmesi eşliğinde günü %1,8 yükseliş 120,702 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi günü %4,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 oranında yükseldi. Ayrıca Cuma günü ABD’de 2017 yılı dördüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edildi. ABD ekonomisi yılın dördüncü çeyreğinde beklentilerin altında olarak yıllık bazda %2,6 büyüme gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BIST 100 ENDEKSİ’NDEKİ POZİTİF SEYRİN HAFTA GENELİNDE SÜRMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ...

Bu hafta gündem yoğun. Yurtiçinde TCMB enflasyon raporu, ABD’de FED toplantısı ve faiz oranı kararı, istihdam verileri ve FED’in enflasyon göstergeleri açısından önem verdiği kişisel tüketim harcamaları (Core PCE), Euro bölgesinde ise 2017 yılı dördüncü çeyrek GSMH büyümesi ve enflasyon ile global bazda imalat PMI verileri takip edilecek. ABD tarafında bizim beklentimiz FED’in bu toplantıyı pas geçeceği ve %1,50 olan politika faizini Mart ayındaki toplantısında artıracağı, enflasyon göstergelerinin ise önümüzdeki aylarda baz etkisi ile birlikte güçleneceği yönünde. BIST 100 Endeksi’nde hafta genelinde ise, dördüncü çeyrek bilanço beklentilerinin satın alınmaya devam edilmesi, bankacılık sektörünün halen hem gelişen ülkelere kıyasla yüksek iskontolu işlem görmesi hem de sanayi endeksine göre rasyosu dip seviyelerinde bulunması nedeniyle pozitif seyrini sürdürmesi, Euro’nun güçlü seyri ve global hisse piyasalarına sermaye akışının devam etmesi paralelinde pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Sınırlı Pozitif… Şirket, sermayesinin %41,45'ine sahip olduğu iştiraklerinden Fintur Holdings B.V.’nin, sermayesinin %99,99'una sahip olduğu bağlı ortaklığı Gürtel Telekomünikasyon Yatırım ve Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %100'üne sahip olduğu Geocell LLC'deki paylarının tamamının, Gürcistan'da kurulu Silknet JSC'ye 153 milyon USD bedelle devredilmesi için bağlayıcı sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

OTKAR/TMSN…Sınırlı Pozitif… Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Altay tankı ihale sürecinin 15-20 gün içinde biteceğini söyledi. (Bloomberg)

GUSGR…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Altıntaş, 2017 yılında sektörün biraz miktar üzerinde büyüme gösterdiklerini belirtti. (Bloomberg HT)

Bankacılık Sektörü…Nötr… Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem kamu bankalarının yüksek kar ettiğini, yüksek karşılıklar ayırdığını ve faiz yarışından geri kalmadığını söyledi. (Business HT)

Konut Sektörü…Nötr… Konut satışlarında geçen yılın son çeyreğinde yüksek kredi faiz oranlarının etkisiyle başlayan düşüşün ardından, hükümetin konut alımlarını teşvik edecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçireceği belirtiliyor. "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi" olarak adlandırılan düzenlemenin torba kanun tasarısında yer alacağının planlandığı belirtiliyor. Üzerinde çalışılan Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi, müşteriye sözleşme çerçevesinde belirli bir süre birikim yaptırarak, akabinde tasarruf süresi başında uzlaşılan oranlar üzerinden konut kredisi kullandırmayı taahhüt ediyor. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,1 yükselişle 149,925 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 149,250 – 151,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, beklentilerin altında gelen ABD dördüncü çeyrek GSMH büyümesinin de etkisiyle gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası yatay seyir izledi. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe karşın global bazda Dolar’ın zayıf seyrinin sürmesine bağlı olarak hafif yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, Almanya Başbakanı Merkel’in koalisyon hakkında iyimser açıklamaları ve Avrupa Merkez Bankası anketinde büyüme ve enflasyon beklentilerinin yukarı revize edilmesi ile değer kazandı. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)