E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
15 Ocak 2018 - 08:58 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ ABD ENFLASYON VERİSİ SONRASINDA KAZANÇLARINI GERİ VERDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, Almanya’da koalisyon görüşmeleri konusunda anlaşıldığı haberleri eşliğinde güçlenmeye devam eden Euro ile birlikte güne yükselişle başlamasına karşın ABD’de enflasyon verisinin güçlü gelmesi ve gelecek enflasyon beklentilerini artırması paralelinde kazançlarını geri verdi ve günü %0,1 düşüşle 114,645 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5, BIST Sanayi Endeksi %0,2 oranında yükseldi. Ayrıca Cuma günü yurtiçinde Kasım ayı cari açık, ABD’de ise Aralık ayı TÜFE verileri takip edildi. Yurtiçinde Kasım ayı cari açık beklentilerin hafif üzerinde olarak 4,20 milyar USD seviyesinde gerçekleşti. ABD’de ise, manşet enflasyon beklentilere paralel olarak aylık bazda %0,1, yıllık bazda %2,1 artış gösterirken, çekirdek enflasyon beklentilerin hafif üzerinde olarak aylık %0,3, yıllık %1,8 artış olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Bu hafta yurtiçinde TCMB para politikası toplantısı ve faiz oranı kararı ile Avrupa’da enflasyon verileri takip edilecek. Biz, TCMB’nin herhangi bir aksiyonda bulunacağını düşünmüyoruz çünkü Aralık ayında gerileyen enflasyon ve Ocak ayında baz etkisiyle gerilemeye devam etmesi beklentisi TCMB’nin elini güçlendirmiş durumda. Bunun yanı sıra, BIST 100 Endeksi’nin de, global hisse piyasalarındaki görünümün pozitif olmaya devam etmesi ve BİST’in gelişen ülke piyasalarına göre iskontolu işlem görmesi paralelinde haftaya pozitif başlangıç yapmasını ancak hafta genelinde Perşembe günü gerçekleşecek TCMB toplantısı ve güçlenen enflasyon beklentileri eşliğinde küresel tahvil faizlerindeki artış nedeniyle baskı altında kalabileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları ve ABD vadeli Hisse piyasaları yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

HALKB…Sınırlı Negatif… Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yılın ilk çeyreğinde Hazine'nin her zamankinden daha fazla iç borç geri ödemesi olduğunu, Halkbank'a gelebilecek olası bir ceza durumunda bu cezayı şirketin ödeyeceğini ve bunun için borçlanmayacaklarını söyledi. (Dünya)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yapılan sözleşme değişikliği ile toplam 119,1 milyon USD tutarında ilave "Güvenlik Sistemi" sipariş aldığını açıkladı. (KAP)

YKBNK…Nötr… Şirket, Yönetim Kurulu tarafından sermaye artırımı konusunda alınmış herhangi bir karar bulunmadığını açıkladı. (KAP)

CCOLA…Nötr… Şirket, 2017 yılında konsolide satış hacminin beklentilerine paralel olarak %4,1 arttığını açıkladı. 2017'nin dördüncü çeyreğinde ise, konsolide satış hacmi %1,4 artış gösterdi. (KAP)

AEFES…Nötr… Şirket konsolide satış hacminin 2017 yılının dördüncü çeyreğinde yıllık %3,8, 2017 yıl genelinde ise %4,4 arttığını bildirdi. (KAP)

KRONT…Sınırlı Pozitif… Şirket, geliştirilmiş olan 6 adet yazılımına ilişkin İstanbul Sanayi Odası'ndan aldığı "Yerli Malı Belgesi" ile belgelendirildiğini açıkladı. (KAP)

GUBRF…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2018 yılında %9,3 artışla 3,5 milyon ton konsolide satış, 4,263 milyon TL ciro ve 363 milyon TL FAVÖK hedeflediğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 düşüşle 142,650 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 142,000 – 143,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,7 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen düşüşe bağlı olarak yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Sosyal Demokratlar Partisi’nin koalisyon hükümeti kurulmasına ilişkin görüşmelerde ön anlaşmaya vardığı haberleri ile pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,7 yükseliş ile tamamladı.
EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)