E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
29 Aralık 2017 - 09:00 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ABD İLE YAŞANAN VİZE KRİZİNİN SONA ERMESİ EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, ABD ile yaşanan vize krizinin sona ermesi paralelinde döviz kurları, CDS ve tahvil faizlerinde görülen gerileme eşliğinde günü %2,1 yükselişle 114,480 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %3,1, BIST Sanayi Endeksi ise %1,5 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
YILIN SON İŞLEM GÜNÜNDE HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

ABD ile yaşanan vize krizinin bitmesi piyasalarda bahar havası esmesine neden oldu. Aralık ayı başından itibaren pozitif seyir gösteren endeks rekor seviyelerine yaklaşmış durumda. Gelişen ülke piyasaları geneline baktığımızda zayıf Dolar’dan aldıkları destek ile yükselişlerini sürdürdüklerini görüyoruz. Bu paralelde, yılın son gününde endeks günü rekor seviyede kapatma isteği içerisinde olabilir. Bu nedenden dolayı, 115,000 seviyesinin bugün için hedefte olduğunu düşünmekteyiz. Bugün global gündeme göz attığımızda ise, önemli bir gündem maddesi bulunmamakta. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlemekte, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ZOREN/VESTL/VESBE…Sınırlı Pozitif… Zorlu Holding Üst Yöneticisi Ömer Yüngül, özellikle enerji ve Vestel tarafında yatırımların güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi.

MGROS/KIPA…Sınırlı Pozitif… Kipa, mülkiyetinde yer alan gayrimenkullerden Mersin Alışveriş Merkezi'nin, Akdeniz Alışveriş Merkezi Sanayi ve Ticaret’e satışının 110 milyon TL + KDV bedel ile tamamlandığını ve tapu devrinin gerçekleştirildiğini bildirdi. (KAP)

ALARK…Sınırlı Pozitif… Şirket, iştiraklerinden Cenal Elektrik Üretim A.Ş.'nin Karabiga'da tesis ettiği 1320 MW kurulu gücündeki Kömüre Dayalı Elektrik Enerjisi Santralinin 660 MW kurulu gücündeki 2 Nolu Ünitesinin yapım çalışmalarının tamamlandığını ve 28.12.2017 tarihinde işletmeye alınmış olup elektrik enerjisi üretimi ve satışına başlandığını biidirdi. (KAP)

GUBRF…Nötr… Şirket, hammadde kaynaklarına yakın bölgelerde yatırım yapma stratejisine bağlı olarak sürdürdüğü araştırma ve inceleme faaliyetleri kapsamında, 26/12/2017 tarihinde Tunus'ta görüşmeler yapıldığını bildirdi. (KAP)

YAZIC…Nötr… Şirket, unvan değişikliğinin tescil edildiğini ve yeni unvanın AG Anadolu Grubu Holding A.Ş. olarak belirlendiği belirtildi. Mevcut "YAZIC" işlem kodunun ise 02/01/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "AGHOL" olarak değiştirileceği bildirildi. (KAP)

PNSUT…Sınırlı Pozitif… Şirket, Okul Sütü projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ihaleye ilişkin sözleşme imzalandığını ve toplam ihale bedelinden şirket payına yaklaşık 61 milyon TL düştüğünü açıkladı. (KAP)

Bankacılık Sektörü…Nötr… Bankacılık sektöründe 2018 yılında kredi büyümesinin yavaşlayıp %13-15 aralığında gerçekleşmesi öngörülmekte. Ayrıca, 2018 gündemdeki diğer bir konunun ise, konut kredisi talebindeki zayıflık olduğu ve konut kredilerine yönelik canlandırma teşviklerinin olabileceği belirtildi. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,2 yükselişle 141,300 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 140,500 – 142,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da ABD ile yaşanan vize krizinin sona ermesi ile birlikte pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe karşın Dolar’ın global bazda zayıflaması ve küresel bazda risklerin tekrardan ortaya çıkmasına bağlı olarak yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,6 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın aylık raporunda yer alan büyüme konusundaki olumlu görüşlerin de desteklemesi eşliğinde yükselişini sürdürdü. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)