E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
20 Temmuz 2017 - 09:18 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne hafif yükselişle açılması ve gün içinde yataya yakın seyretmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ’NDE GLOBAL RİSK İŞTAHI VE CAZİP PİYASA ÇARPANLARI İLE YÜKSELİŞ DEVAM ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün, global pozitif risk iştahı ile birlikte yükselen hisse piyasaları ve hem tarihsel iskontomuza hem de gelişen ülke piyasalarına göre yüksek iskonto ile işlem görmesi nedeniyle günü yüzde 1.6 yükselişle 107 bin 418 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi yüzde 2.2, BIST Sanayi Endeksi ise yüzde 1.2 oranında yükseldi. Ayrıca, dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu’ndaki yapılan değişiklikler açıklandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
EURO POZİTİF GELİŞMELER BIST’İ POZİTİF ETKİLEMEYE DEVAM ETMEKTE…
SAAT 14:45 AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI…

Bugünün en önemli gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası toplantısı olacak ve piyasa Başkan Draghi’nin parasal sıkılaşma konusunda vereceği mesajlara odaklanacak. Biz, Draghi’nin Euro’daki güçlenmeye rağmen Euro pozitif konuşmasını bekliyoruz. Bunun nedeni olarak da, Amerika ve Avrupa arasındaki reel faiz farkı nedeniyle Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırım beklentisinin devam ediyor olması olarak söyleyebiliriz. Bu da Euro/Dolar’daki yükselişin devam edebileceği anlamına geliyor. Bu yükseliş, Türkiye makroekonomik göstergeler için pozitif olduğundan Avrupa Merkez Bankası toplantısından çıkacak kararın BIST’deki yükselişin orta vadede sürmesini sağlayacağını düşünmekteyiz. Bugün sabah Japonya Merkez Bankası gevşek para politikasını değiştirmeyerek enflasyon hedefini tekrar erteledi ve politika değişikliğine gitmedi. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif yükselirken, ABD vadeli Hisse piyasalarında ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

OTKAR…Pozitif… Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Altay Tankı'nın seri üretimi için Otokar ile birlikte BMC ve FNSS'nin ihaleye teklif vermeleri için davet edildiği belirtti. İhale, ilk aşamada 250 tankın üretimini kapsayacak ve rakamın nihai olarak 10 milyar USD’yi aşması beklenmekte. Toplamda ise, 1000 Altay Tankı üretimi planlanmakta. (Business HT)

EKGYO…Nötr… Şirket, projelerinden İstanbul Başakşehir Kayabaşı 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işinde yüklenici ile yapılan sözleşmeye ek protokol ile şirket payının toplamda 188.8 milyon TL'den 208 milyon TL'ye yükseldiğini bildirdi. (KAP)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Filistin'de güneş enerji santrallerinin kurulması ve işletilmesi için Jerusalem District Electricity Company (JDECO) ile iyi niyet anlaşması imzaladığını açıkladı. JDECO, Filistin'de elektrik enerjisinin dağıtım faaliyetini yürütmekte olup, JDECO tarafından elektrik sağlanan bölgedeki elektrik tüketimi Filistin'in toplam elektrik tüketiminin yaklaşık %25'ini oluşturmaktadır. (KAP)

Demir Çelik Sektörü…Nötr… ABD Başkanı Trump, ABD'nin çelik endüstrisinin ulusal güvenlik açısından tehdit altında bulunduğu takdirde ithalat üzerine gümrük tarifeleri veya kotaların uygulanmasına izin verecek bir "Kısım 232" uygulamasının gerçekleşebileceğini söyledi.

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü yüzde 1.9 yükselişle 134 bin 725 seviyesinden tamamladı.Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 134 bin 250 – 136 bin 000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları dün kayıplarını telafi etme çabasındaydı. Gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası’nda sınırlı pozitif ayrışma görüldü. Türk Lirası günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftalarda global bazda tahvil faizlerindeki yükselişin ve merkez bankası yetkililerin küresel likiditeyi azaltmaya yönelik söylemleri nedeniyle satış baskısı ile karşılaşan altın, yeni haftada ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası değer kaybeden ABD dolarını yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Altında görülen yükseliş hareketi dün hız keserken altın dünü Dolar karşısında yüzde 0.10 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları dün kayıplarını telafi etme çabasındaydı. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederken, euro günü dolar karşısında yüzde 0.34 değer kaybı ile tamamladı. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantısından çıkacak kararlar ve sonrasında gerçekleşecek olan haber akışı kontratın seyri için önem arz etmekte.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)