E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
19 Haziran 2017 - 09:40 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün dışarıdaki olumlu seyir ile birlikte güne hafif yükselişle başlaması ve gün içerisinde bu seyrini devam ettirmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞEN ÜLKE PİYASALARI EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, geçen hafta yapılan FED toplantısından gelen şahin açıklamalar ile birlikte baskı altında kalan gelişen ülke piyasaları eşliğinde günü %0,6 düşüşle 98,193 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,3, BIST Sanayi Endeksi ise %0,6 oranında geriledi. Haftanın son işlem gününde yurt içi gündem sakin seyrederken, yurt dışında Euro bölgesi enflasyon verileri takip edildi. Euro bölgesinde TÜFE ve Çekirdek TÜFE beklentilere paralel olarak, yıllık bazda sırasıyla %1,4 ve %0,9 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ…

Sabah itibariyle, Asya piyasaları, Çin hisselerinin MSCI endeksine dahil edileceği beklentileriyle yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif yükselişte. Bu hafta yurt dışında gündem sakin iken, yurt içinde ise Cuma günü Haziran ayına ilişkin imalat güveni ve sanayi üretiminin öncü göstergelerinden olan kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek. Ayrıca, bugün Brexit ile ilgili müzakereler Brüksel’de başlayacak. BIST 100 Endeksi’nin bugün dışarıdaki olumlu seyir ile birlikte güne hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ANACM…Nötr… Şirket, iştirak yapısının sadeleştirilmesi amacıyla oy hakkı veren payların %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklıkları Anadolu Cam Yenişehir Sanayi A.Ş. ve Anadolu Cam Eskişehir Sanayi A.Ş.'nin kolaylaştırılmış birleşme yöntemiyle devralınmasına ilişkin SPK’ya başvurulacağını bildirdi. (KAP)

KOZAL…Nötr… Şirket, olağan madencilik ve ticari faaliyetlerinin devam ettiğini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından şirketten herhangi bir nakit çıkışı olmadığını ve mevcut hukuki süreçlerin şirketin ticari faaliyetlerine herhangi bir etkisinin bulunmadığını açıkladı. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirketin, Ocak – Mayıs 2017 dönemine ilişkin prim üretimi, geçen seneye göre %40 artarak 231,7 milyon TL oldu. (KAP)

GOZDE…Sınırlı Negatif… Yıldız Holding, 3,68 - 3,78 TL fiyat aralığından 300 bin adet satış işlemi yaptığını bildirdi. (KAP)

Demir Çelik Sektörü…Sınırlı Pozitif… Türkiye’nin toplam ham çelik üretimi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %9,7, Nisan ayına kıyasla ise % 8,6 oranında artarak 3,3 milyon ton olarak gerçekleşti. 2017 yılının Ocak-Mayıs döneminde Türkiye’nin toplam ham çelik üretimi ise yıllık bazda %11,5 oranında artışla, 15,1 milyon ton oldu. (Türkiye Çelik Üreticileri Derneği)

Akaryakıt Sektörü…Nötr… Benzinin litre fiyatına 17 Haziran'dan geçerli olacak şekilde 9 kuruş indirim yapıldı. İndirimle birlikte benzinin litre fiyatını İstanbul'da ortalama 5,03 TL’den 4,94 TL’ye inecek. (NTV)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 121,300 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 121,000 – 122,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan Fed kararları ve basın açıklaması sonrasında dünya genelinde değer kazanma eğilimi gösteren ABD Doları haftanın son işlem gününde kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi. Haftanın son işlem gününde gelişen ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,30 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed toplantısı öncesinde temkinli seyir izleyen altın, yeni haftada Fransa'da gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinin çoğunluğu kazanması sonrası küresel piyasalarda risk iştahındaki artış ile birlikte zayıf seyrini sürdürmekte. Sınırlı fiyat hareketlerinin görüldüğü altın 1250 seviyesini zemin edinmiş durumda.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde global bazda değer kaybeden ABD Doları karşısında G10 para birimleri pozitif bir görünüm sergiledi. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek, günü Dolar karşısında %0,48 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)