E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
02 Haziran 2017 - 09:28 borsagundem.com

Global piyasalardaki pozitif seyre bağlı olarak Borsa İstanbul'da yükseliş gerçekleşebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞEN ÜLKE PİYASALARI EŞLİĞİNDE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, bankacılık sektörü Nisan ayı karlılığında oldukça yüksek performans gösterilen birinci çeyrek aylık ortalama kara kıyasla beklentilere paralel gerileme ve gelişen hisse piyasalarındaki kar realizasyonlarına bağlı düşüş ile birlikte günü %0,2 kayıpla 97,366 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, %0,6 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise olumlu gelen imalat PMI verisi ile birlikte %0,3 oranında yükseldi. Ayrıca, dün ekonomik veri olarak yurt içinde Mayıs ayı imalat PMI verisi açıklandı. Mayıs ayında veri 53,5 olarak açıklandı ve Aralık 2013’ten beri görülen en güçlü yükselişe işaret etti. Bu yükseliş, 2017 yılı ikinci çeyrekte imalat sektöründeki iyileşmeye yönelik işaret olabilir.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 15:30 ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM…

Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise özel sektör istihdamındaki yükseliş ile yükselişte. Bugün ekonomik veri olarak yurt içinde önemli bir gündem maddesi bulunmazken, ABD’de tarım dışı istihdam verisi takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, beklenti 182 bin artış yönünde. 14 Haziran’daki FED toplantısı öncesinde beklenen önemli olan bu veri bizlere istihdam piyasasındaki güçlenmenin devam edip etmediği hakkında bilgi verecek olup FED üyelerinin faiz artırım konusundaki düşüncelerinde etkili olacak. BIST 100 Endeksi orta vadeli yükseliş trendi içerisinde günü global Hisse piyasalarındaki pozitif seyre bağlı olarak hafif yükseliş ile tamamlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Sınırlı Pozitif… Güney Afrika Yüksek Mahkemesi, şirketin Güney Afrikalı telekom operatörü MTN aleyhine açtığı ve 4,2 milyar USD tazminat talep ettiği İran'daki GSM ihalesine ilişkin davayı görme kararı aldığını açıkladı. Şirket, tarafından yapılan açıklamaya göre ilk duruşma tarihi, MTN'ye iddialara cevap vermesi için tanınan 20 günlük sürenin ardından belirlenecek. (Dünya/KAP)

TTKOM…Pozitif… Şirket, bağlı ortaklığı Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin mobil haberleşme altyapısı olmayan 1,472 adet yerleşim yerine 3 yıllık proje süresi içerisinde mobil haberleşme altyapı kurulması ve işletilmesini içeren ihalede, Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ile birlikte verdiği teklifin 1 Haziran 2017 itibariyle, verilen en düşük teklif (KDV hariç 1.587 milyon TL) olduğu ve ihalenin Avea ve Vodafone iş ortaklığı üzerinde kaldığını bildirdi. Sözleşmenin yasal prosedürlerin tamamlanması sonrasında imzalanması planlandığını bildirdi. Ortaklık payına düşen bedelin ise 809,4 milyon TL olduğu belirtildi. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket, yurtdışı satış kanallarını geliştirmek amacıyla verilen bayilikler kapsamında Eylül ayında Pakistan'ın Lahor kentinde satış mağazası açılacağını ve ardından da Pakistan'ın İslamabad ve Karaçi şehirlerinde yatırım yapılması planlandığını bildirdi. (KAP)

BANVT…Nötr… Şirket hisselerinin %79,48’lik kısmını devralan TBQ Foods GmbH’nin zorunlu pay alım teklifi için SPK’ya başvurduğu belirtildi. (KAP)

ODAS…Nötr… Şirket, %100 bağlı ortaklığı olan Suda Maden A.Ş. nezdinde, 3 yıl vadeli toplam 9,3 milyon Euro tutarındaki kredinin 01 Haziran 2017 itibariyle şirketin kullanımına açıldığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’nin aksine günü %0,2 yükselişle 120,675 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 120,000 – 121,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimleri çoğunluğu karşısında değer kazanırken, Türk Lirası gün içerisinde zayıf seyir izlese de gün sonuna doğru görülen tepki alımları ile birlikte Türk Lirası günü dolar karşısında yatay ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan özel sektör istihdam değişimi verileri sonrası ABD Doları’nın dünya genelinde değer kazanma eğilimi paralelinde altında değer kaybı görüldü. Altın dünü dolar karşısında %0,23 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün ABD Doları gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, euronun gün içerisinde sınırlı negatif seyir izleyerek söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Euro günü Dolar karşısında %0,28 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)