E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
28 Mart 2017 - 09:16 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki pozitif eğilim Borsa İstanbul'a hafif yükseliş getirebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE SENEDİ PİYASALARINDAKİ RİSKTEN KAÇIŞ EĞİLİMİ İLE BİRLİKTE GERİLEDİ…

Trump’ın sağlık yasasının bir kez daha ertelenmesi ve diğer yasaların da kolay geçemeyebileceğine yönelik endişelerin artırmasının ardından yaşanan global hisse senedi piyasalarındaki düşüş, yatırımcıların risk iştahının azalmasına ve güvenli liman olarak tabir edilen enstrümanlara yönelmesi neden oldu. Bu paralelde, BIST 100 Endeksi de, günü %0,7 düşüşle 89,695 seviyesinden tamamladı. BIST Sanayi Endeksi günü %0,5 düşüşle ve BIST Banka Endeksi ise %0,6 düşüşle tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL HİSSE PİYASALARINDA EKONOMİK GÜNDEME DÖNÜŞ…

Trump’ın sağlık yasası ertelenmesi ile birlikte kısa vadeli global riskten kaçışın ardından FED üyelerinden gelen ekonominin güçlü kalacağına ve FED’in bu yıl 2 faiz artırımı beklentisinin sürdüğüne yönelik açıklamalar eşliğinde piyasalar tekrar ekonomik gündeme bağlı olarak yükselişte. Sabah itibariyle ABD vadeli hisse piyasaları ve Asya piyasaları karışık seyretmekle birlikte hafif pozitif görünüm sergilemekte. Bugün için önemli bir gündem maddesi bulunmazken bu hafta Perşembe günü ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Türkiye ziyareti ve ABD GSMH Büyüme verisi, Cuma günü ise Türkiye 2016 yılı GSMH büyüme verisi izlenilecek. BIST 100 Endeksi’nin güne global Hisse piyasasına paralel olarak hafif yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

LKMNH…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılında konsolide olarak %20-23 artışla 235-240 milyon TL gelir ve %21-26 artışla 32,5-34 milyon TL arasında FAVÖK hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, 2017 yılında geçen seneye paralel bir şekilde %13,8-14,2 FAVÖK marjı hedeflendiği de belirtildi. (KAP)

TRCAS…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2009 yılından bu yana 800 MW kurulu gücündeki Denizli Doğalgaz Çevrim Santrali yatırımındaki ortağı RWE AG'nin yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren iştiraki olan Innogy SE ile coğrafi sınırlama olmaksızın güneş ve rüzgar enerjisine dayalı yenilenebilir enerji üretim projeleri ve enerji depolama yatırımları alanlarında işbirliği yapmak amacıyla 27.03.2017 tarihinde herhangi bir süre sınırlaması bulunmayan bir niyet protokolü imzaladığını açıkladı. (KAP)

KAREL…Sınırlı Pozitif… Şirket, Aselsannet Elektronik’in açtığı ihaleyi 20,9 milyon TL + KDV sözleşme bedeli ile kazandığını açıkladı. (KAP)

KORDS…Nötr… Şirket, 12 Nisan 2017 tarihinde pay başına 0,2519 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

TATGD…Nötr… Şirket, 05 Nisan 2017 tarihinde pay başına 0,17 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

ARENA…Nötr… Şirket, 11 Nisan 2017 tarihinde pay başına 0,0943 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,8 düşüşle 109,650 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, global tepki yükselişi eşliğinde güne hafif yükselişle başlaması ve gün içerisinde 109,5-110,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası ise negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası dünü dolar karşısında %0,12 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz haftanın genelinde Altın fiyatları, FED’e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları’ndan pozitif etkilendi. Yeni haftada benzer unsurların etkisiyle altın dünü Dolar karşısında %0,91 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dolar tüm gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro da söz konusu harekete eşlik ederek günü dolar karşısında %0,61 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)