E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif negatif açılış bekleniyor---

BİST'te hafif negatif açılış bekleniyor

BİST'te hafif negatif açılış bekleniyor
04 Nisan 2018 - 09:06 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılış yapması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

Risk iştahındaki zayıf seyir ile birlikte global borsalarda teknoloji hisseleri önderliğinde görülen satışın etkisi, BIST’i de baskı altında bırakmaya devam ediyor. Yurtiçi dinamiklere olan tepkisinin bir süredir daha az olduğunu düşündüğümüz için endekste enflasyon verisi sonrasında da yatay bir hareket alanı yaşandı. Ancak günü kapanışa doğru gelen satışlarla rağmen pozitif kapatan endeks 115.000-115.500 seviyelerinden kar realizasyonlarına maruz kalıyor. Bu günü de hafif ekside kapatan endeks %0.13 artıda 114.594 puandan kapattı. Bankacılık endeksi %0.44 satıcılı seyrederken, sınai endeksi %0.55 primli kaldı ve endeksteki düşüşü bir miktar sınırladı. İşlem hacmi ise 7 milyar TL olarak gerçekleşti. ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve dolar endeksinde gün içerisinde yukarı yönlü bir hareket yaşanırken, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Real, Ruble ve TL zayıf bir görüntü sergiledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ADP TARIM DIŞI İSTİHDAM RAKAMLARI BEKLENİYOR…

Cuma günü gelecek ABD istihdam verileri öncesinde öncü bir veri olarak ADP raporuyla birlikte piyasalarda hareketlenme söz konusu olabilir. Ancak her halükarda istihdam rakamlarından öte, ücretlerdeki seyrin çok daha önemli olacağı ortak konsensüs konumunda. Bu nedenle beklentilerin üzerinde ya da altında çok sürpriz bir ADP görmediğimiz takdirde piyasa oyuncularının vereceği tepki sınırlı da kalabilir. Diğer yandan bugün açıklanacak Euro bölgesi öncü enflasyon datası, “normalleşme” adımlarına doğru yaklaşan ECB ve Euro fiyatlaması için önemli olacaktır. Manşet verinin Mart ayında yıllık bazda %1.1’den %.1.4’e çıkması bekleniyor. Beklentiler ve üzerinde gelebilecek bir artış, Euro’da değerlenme görmemize neden olabilir. Dün açıklanan verilere baktığımızda ise, yurtiçinden enflasyon rakamlarında Şubat ayına göre yıllık manşet ve çekirdek enflasyonun bir miktar düştüğünü gördük. Oldukça sınırlı olan bu geri çekilmenin ise, yüksek baza rağmen TL’de zayıflama ve yeni zamların etkisiyle ileri de risk unsuru oluşturmaya devam edeceği sinyali rahatlıkla alınıyor. Aylık bazda ise artış piyasa beklentilerinin hafif üzerinde %1 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre gıda fiyatlarındaki yükseliş manşet enflasyonu yukarı taşırken, sağlıkta %1,90, giyim ve ayakkabıda %1,05, eğitimde %0,94 ve lokanta ve otellerde %0,83 artış gerçekleşti. Diğer yandan çekirdek enflasyon (C endeksi) %11.44’e düştü ancak halen yüksek seyrine devam ettiği söylenebilir. İç talebin canlı seyri, döviz kurlarındaki artış ve enerji fiyatlarındaki son dönemdeki yükselişin etkilerini ise, enflasyonda özellikle 2.çeyreğe doğru daha hızlı hissetme ihtimalimiz artıyor. Aynı zamanda ÜFE, artan maliyetlerle birlikte %13.71’den %14.28’e yükseldi. Bunun yansıması ileride enflasyonda düşüşün hızını daha da yavaşlatabilir ve tek haneye düşüş ihtimalini zayıflatabilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık bir seyir izliyor. ABD vadeli piyasaları ise hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılış yapmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKSA…Pozitif…Şirket bugün 1 TL nominal değerli hisseye 0.952 lira net kar payı dağıtacak. (KAP)

TKFEN…Pozitif…Şirket bugün 1 TL nominal değerli hisseye 0.534191 lira net kar payı dağıtacak. (KAP)

MGROS…Negatif… Şirket temettü dağıtmayacak. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,65 yükselişle 140.375 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 139.500-141.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,36 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artış sonrasında altın fiyatlarında baskılanma gözlemlendi. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.56 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,23 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)