E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te gözler bilançolarda piyasada ise Avrupa'da---

BİST'te gözler bilançolarda piyasada ise Avrupa'da

BİST'te gözler bilançolarda piyasada ise Avrupa'da
25 Ekim 2016 - 09:21 borsagundem.com

KapitalFX, sabah raporunda piyasaların bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve İngilere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'in yapacağı konuşmaları izleyeceğini belirtti.

TRY, gün içinde USD’ye karşı %0,3 değer kazanmıştır. Bu durum GOÜ para birimlerinin tamamında görülmektedir. Pozitif ayrışanlar %1,1 değer kazanan BRL, %0,9 değer kazanan CLP ve %0,7 değer kazanan ZAR olarak görünmektedir. TRY, GOÜ kur sepetinde USD’ye karşı en çok değer kazanan 6. para birimidir. ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,74 seviyesinde yukarı yönlü eğilimine devam etmektedir. 2 yıllık Türk tahvil faizleri %9,05 seviyesinde, 10 yıllık faizler %9,85 seviyesindeler ve yükseliş eğilimini korumaktalar.

Borsa İstanbul hareketinin bilanço ve hisse bazlı olduğu, TRY hareketinin konjonktürel olduğu görülmektedir. TRY’de anlamlı değer kazancı, TCMB faiz kararından sonra görülen 3,0519 aşağısında kalıcı ve hacimli fiyatlama görüldüğü takdirde gerçekleşebilecektir. Yaklaşan FOMC Kasım toplantısı ve ABD Başkanlık Seçimleri’nin GOÜ’ler üzerinde baskı yaratma potansiyeli nedeniyle TRY’deki günlük değer kazancının kalıcı olmasını beklemiyoruz. TRY için realize olabilecek sistematik riskler de tedirginlik unsuru olabilecektir.

Bugün gündem Avrupa merkezli. Yüksek gelen PMI verilerinden sonra bugün Almanya’dan gelecek IFO yatırımcı güveni verilerini izleyeceğiz. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Berlin’de konuşuyor. İngilere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'de bugün Lordlar Kamarası Ekonomi Komitesi’nin karşısına çıkıyor.

KapitalFX

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 25.10.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 25.10.2016

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)