E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş olabilir---

BİST'te düşüş olabilir

BİST'te düşüş olabilir
15 Haziran 2017 - 09:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul, global piyasaların etkisinde kalarak düşüş yaşayabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ TL’DEKİ DEĞER KAZANCI İLE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, FED toplantısı öncesinde güne hafif yükseliş ile başlamasının ardından öğleden sonra ABD’den gelen zayıf enflasyon verisi paralelinde ABD Doları’nın TL’ye karşı 3,50 seviyesinin altına inmesi ve yükselen Avrupa piyasaları eşliğinde günü %0,3 yükselişle 99,636 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,7, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında yükseldi. Ayrıca, FED dün akşam yapılan toplantı sonrasında politika faizini %1,00 seviyesinden %1,25’e yükselttiğini ve 2017 yılı içerisinde bir faiz artırımı daha öngördüklerini açıkladı. Banka, ekonominin iyi gitmesi durumunda bilanço küçültmeye bu yıl başlanabileceğini belirtti ve 2017 yılı için büyüme oranını yukarı doğru, enflasyon oranını ise aşağı doğru revize etti. Ek olarak, dün ekonomik veri olarak ABD’de enflasyon verileri takip edildi. ABD’de TÜFE ve Çekirdek TÜFE, geçen aya göre düşüş göstererek beklentilerin altında açıklandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GÜÇLÜ EURO / ZAYIF DOLAR VE DÜŞÜK PETROL FİYATLARI BIST İÇİN POZİTİF…
SAAT 14:00 TCMB FAİZ ORANI KARARI…

Bugün piyasalar saat 14:00’da açıklanacak TCMB faiz oranı kararını takip edecek. Bloomberg anketlerine göre, piyasa beklentisi politika faizinde ve geç likidite penceresi faizinde herhangi bir değişiklik olmaması yönünde. Enflasyonun Nisan ayında zirveyi görmesinin ardından Mayıs ayında düşmeye başlaması ve kurlarda stabilizasyon pozitif olsa da hem FED’in dün faiz artırmış olması hem de enflasyonun hala çift haneli seviyelerde olması nedeniyle TCMB’nin faizlerde aşağı yönlü olarak herhangi bir aksiyon alacağını düşünmemekteyiz. ABD tarafından zayıf verilerin devam etmesiyle birlikte güç kaybeden ABD Doları’nın, artan tüketici güveni ve alım gücü ile güçlenen Euro’nun ve petrol ithalatçısı olarak düşük seyreden petrol fiyatlarının makroekonomik olarak ve paralelinde BIST’i pozitif etkilemesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları gerileyen petrol fiyatları nedeniyle düşüşte. BIST 100 Endeksi’nin bugün gerileyen Asya piyasaları ile birlikte hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

MAVI… MAVI hisseleri bugün itibariyle 43,00 TL baz fiyatı ile borsada işlem görmeye başlayacak. 21 Haziran 2017 tarihi itibariyle, MAVI BIST 30, BIST 50 ve BIST 100 endekslerine dahil edilirken, AYEN BIST 100, GOODY BIST 50 ve DOHOL ise BIST 30 endeksi kapsamından çıkarıldı. (KAP)

AKBNK…Nötr… Şirket, takipteki kredi alacakları portföyünün 709 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmını, toplam 39 milyon TL’ye İstanbul Varlık Yönetim A.Ş., Efes Varlık Yönetim A.Ş., Hayat Varlık Yönetimi A.Ş. ve Final Varlık Yönetimi A.Ş.'nden oluşan 4 firmaya sattığını bildirdi. (KAP)

TKNSA…Nötr… Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Ata Köseoğlu, yıl sonu için aynı mağazalarda nominal büyümeye paralel, çift haneli büyüme hedefi koyduklarını, ilk 5 ayı hedefleri çerçevesinde tamamladıklarını ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini açıkladı. (Dünya)

ORGE…Nötr… Şirket, devam eden işler tutarının 13.06.2017 tarihi itibarıyla 118,6 milyon TL + KDV büyüklüğünde olduğunu belirtti. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 122,675 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 122,000 – 123,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün açıklanan Fed kararları ve basın açıklaması sonrasında ABD Doları’nda görülen dalgalı seyre rağmen geniş resimde bakıldığında; ABD Doları’nın gelişen ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izledi. Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek günü dolar karşısında %0,88 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Hafta içerisinde Fed toplantısı öncesinde temkinli seyir izleyen altın, Fed kararları sonrası 1257 seviyesine kadar gerileme kaydetti. Altın günü dolar karşısında %0,45 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün ABD Doları G10 para birimleri karşısında zayıf bir görünüm sergilerken, euro günü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı. Gün içerisinde ABD tarafından gelen zayıf enflasyon verileri ile yükselişini sürdüren euronun, Fed’in basın açıklaması sonrası kazançlarının önemli bir kısmını geri verdiği görüldü.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)