E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş görülebilir---

BİST'te düşüş görülebilir

BİST'te düşüş görülebilir
24 Kasım 2017 - 08:53 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılmasına karşın gün içerisinde düşüş eğilimli seyir izlemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK HİSSELERİNDEKİ SATIŞ BASKISI EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, yurtiçi tahvil faizlerinde görülen gerileme ve gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş momentumunun devam etmesi paralelinde güne yükselişle başlamasına karşın Fitch’in Türk bankaları hakkında yayınladığı raporda hem bankalar hem de enflasyon konusundaki negatif yorumlarının bankacılık hisselerinde satış baskısına neden olması ve Çin borsasındaki %3’e yakın düşüşün global piyasaları rahatsız etmesi eşliğinde günü %0,9 düşüşle 105,026 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,8 gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ORTA VADELİ DÜŞÜŞ TRENDİNİN DEVAMI…

BIST 100 Endeksi’nde orta vadeli düşüş eğilimi devam ediyor. Bunun arkasında yatan en büyük neden ise, Zarrab davasının tarihinin yaklaşması olarak görülmekte. Bu nedenle, haftaya davadan önceki son hafta olmasından dolayı hafta sonu riski almak istemeyen yatırımcıların da temkinli olması ile birlikte gelecek hafta baskı altında kalması ve düşüş trendinin devam etmesi beklenen BIST 100 Endeksi’ndeki düşüş erkene çekilebilir. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları da Çin’deki düşüşün etkisiyle karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bu paralelde BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda açılmasına karşın gün içerisinde düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Bankacılık Sektörü…Sınırlı Negatif… Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD'deki soruşturmanın Türk bankaları itibarını olumsuz etkilemesi, bankaların piyasaya erişimlerini azaltması ve büyük cezalar karşısında devlet tarafından desteklenmemesi sonucunda bankaların negatif not baskısı ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti. (Bloomberg HT)

GLYHO…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, İstanbul’da kruvaziyer limanı ihalesi açılması durumunda almak için her şeyi yapacaklarını, faaliyet gösterdikleri ana sektörlerin altyapı, limanlar, enerji ve fon yönetimi olacağını ve gelirlerinin döviz kuru cinsinden olması nedeniyle avantajlı olduklarını söyledi. (Bloomberg HT)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO’su Cüneyt Uygun, yılsonu FAVÖK hedeflerine rahat bir şekilde ulaşacaklarını, 2017’de başladıkları yurtdışı operasyonlarına devam edeceklerini, Mali’deki 40 MW’lık kurulu gücü 150 MW’a çıkaracaklarını ve 2020 yılından itibaren temettü dağıtan bir şirket olma hedeflerinin olduğunu söyledi. (Bloomberg HT)

DYOBY…Nötr… Şirket, bazı internet sitelerinde ''yabancı şirketle ortaklık görüşmeleri yapıldığı'' şeklindeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. (KAP)

KRDMD…Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Öz, yerli otomobil noktasında oluşturulan 5'li konsorsiyum firmaları ile görüşmeler yapılarak üretilecek otomobillerde KARDEMİR çeliğinin kullanılması noktasında çalışma yapacaklarını söyledi.

KLNMA…Sınırlı Pozitif… Şirket, mülkiyetinde bulunan toplam 91,5 milyon TL muhammen bedelli 54 adet gayrimenkulün satışa çıkarılmaları ve satışı gerçekleşmeyen gayrimenkullerin uygun olanlarının ise kiraya verilmeleri amacıyla Genel Müdürlük Makamına yetki verildiğini açıkladı. (KAP)

Konut Sektörü…Nötr… Türkiye genelinde konut satışları Ekim’de geçen sene aynı döneme göre %5,7 oranında azalarak 122 bin 882 oldu. (TÜİK)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,1 düşüşle 130,475 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 129,500 – 131,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, FED yetkililerinin enflasyon konusunda endişelerini dile getirmesi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,8 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’nde görülen gerilemeye karşın global Hisse piyasalarında pozitif risk iştahının devam etmesine bağlı olarak baskı altında kalmaya devam ediyor. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın FED yetkililerinin enflasyon konusunda endişelerini dile getirmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, Almanya’da kaynakların Sosyal Demokrat Parti’nin Merkel ile koalisyon görüşmelerine açık olduğunu belirtmesi ile birlikte yükselişini sürdürdü. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,6 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)