E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
29 Kasım 2017 - 09:12 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ZARRAB DAVASINA İLİŞKİN HABER AKIŞI EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, güne pozitif seyirle başlamasına karşın ABD’deki Halkbank davasında tek sanığın eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın kaldığı ve Zarrab’ın da ABD savcılığı için tanıklık yapacağı haberleri ile birlikte gelen sert satış dalgası eşliğinde günü %2,6 düşüşle 102,068 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %3,3, BIST Sanayi Endeksi ise %3,0 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DE YÜRÜTÜLEN DAVA BİR SÜRE DAHA BASKI UNSURU OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEK…

ABD’de Cumhuriyetçilerin vergi tasarısının ABD Senatosu Bütçe Komitesinde kabul edilmesi ile birlikte ABD ve gelişen ülke piyasalarında yükseliş, momentumun yavaşlamasına karşın devam etmekte. Fakat BIST 100 Endeksi, Halkbank’a ilişkin dava nedeniyle döviz kurları ve yurtiçi tahvil faizlerindeki yükseliş ile birlikte negatif ayrışmaya devam ediyor. Son dönemde gelişen ülkelere göre %10 seviyesinde kötü performans gösteren endekste satış baskısının bir süre daha devam edeceğini ve 100,000 seviyesine doğru hareketin süreceğini düşünüyoruz. Davaya ilişkin haber akışının bugün ve önümüzdeki günlerde de yakından takip edilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Veri akışı ise, bugün yurtiçinde sakin seyrederken, ABD’de 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edilecek. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları Kuzey Kore’nin yeni bir füze denemesi yapmasıyla birlikte karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

VAKBN…Nötr… Şirket Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, yerli otomobil projesine finansman desteği sağlamaya çalışacaklarını ve Vakıflar Genel Müdürlüğü hisselerini Hazine’ye devretme görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. (Bloomberg HT)

MAVI…Nötr… ABD merkezli Neuberger Berman Investment Advisers LLC adlı fonun 3,745 adet Hisse satışı yaptığı belirtildi. Satış fiyatının ise 45,17 TL olduğu bildirildi. (KAP)

AKSA…Sınırlı Pozitif… Şirket, TC. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu liman teşvik başvurusunun büyük ölçekli teşvik kapsamına alındığını ve 27 Kasım 2017 tarihli Yatırım teşvik belgesi ile onaylandığını ve teşvike konu yatırım tutarının 576 milyon TL olduğu bildirdi. (KAP)

PNSUT…Nötr… Şirket, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın okul sütü ihalesine Pınar Süt-Dimes Gıda iş ortaklığı olarak teklif verildiğini ve ihale sonucu kesinleşince açıklama yapılacağını belirtti. (KAP)

Konut Sektörü…Nötr… TCMB’nin açıkladığı verilere göre, Eylül ayında Konut Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre %0,63 artarak 246,05 olarak gerçekleşti. Konut Fiyat Endeksi, geçen yılın aynı ayına kıyasla ise %11,14 artış gösterdi. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,3 düşüşle 127,100 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 126,000 – 127,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, Cumhuriyetçilerin vergi tasarısının ABD Senatosu Bütçe Komitesinde kabul edilmesi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da Zarrab davasına ilişkin haber akışı eşliğinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,6 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Çin’deki büyümeye ilişkin soru işaretleri nedeniyle genel olarak metallerin satış baskısı altında kalması ve Dolar Endeksi’ndeki yükselişe bağlı olarak hafif geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın Cumhuriyetçilerin vergi tasarısının ABD Senatosu Bütçe Komitesinde kabul edilmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro da, global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)